Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Βενιζέλος: Ο κ. Σαμαράς δεν είναι πρωθυπουργός μονοκομματικής κυβέρνησης


Βενιζέλος: Ο κ. Σαμαράς δεν είναι πρωθυπουργός μονοκομματικής κυβέρνησης
Ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε μεν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κρατάει αποστάσεις από την κυβέρνηση («δεν την κάνουμε γυριστή για τις δεσμεύσεις των μέτρων ύψους 11,5 δισ. Στήριξα και θα στηρίξω τον κ.Σαμαρά σε διεθνές επίπεδο») και ότι η «η χώρα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εισέλθει σε κυβερνητική κρίση», επεσήμανε όμως ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι ο κ. Σαμαράς μπορεί να συμπεριφέρεται σαν πρωθυπουργός μονοκομματικής
κυβέρνησης και να φέρνει τους εταίρους του προ τετελεσμένων γεγονότων».
Εξηγώντας περαιτέρω την αναφορά του, σημείωσε ότι η χώρα θα πρέπει να κυβερνηθεί όπως ο λαός θέλησε, δηλαδή «συλλογικά, με συνδιαμόρφωση της κυβερνητικής πολιτικής».
Αναφερόμενος μάλιστα στην αυριανή σύσκεψη των τριών κυβερνητικών εταίρων, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι προσέρχεται σε αυτή με εθνικό πλαίσιο και όχι για να συζητήσει μέτρα...
«Δεν προσέρχομαι να συζητήσω ένα πακέτο μέτρων ούτε επιμέρους στοιχεία όπως τα ειδικά μισθολόγια και η εφεδρεία, αλλά την εθνική στρατηγική. Αυτό πρέπει να κάνουμε και θα κάνουμε, αυτό απαιτεί η χώρα και οι περιστάσεις».
Και προειδοποίησε: «Θέλουμε να διαφυλάξουμε τη νομιμοποίηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, να είναι εμφανής η εσωτερική δικαιοσύνη των μέτρων», συμπεραίνοντας ότι προς το σκοπό αυτό «δεν πρόκειται να ψηφίσουμε οτιδήποτε, ούτε έχουμε αναθέσει σε άλλους να παίρνουν τις αποφάσεις και να παρακολουθούμε παθητικά».
Αναφερόμενος ειδικότερα στην ουσία των μέτρων, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ περιμένει τις προτάσεις του οικονομικού επιτελείου για να τοποθετηθεί και τόνισε ότι οι «θυσίες» του νέου πακέτου δεν μπορεί να είναι οριζόντιες αλλά πρέπει να έχουν εσωτερικά δίκαιο χαρακτήρα, καθώς «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την οριστική διάλυση της μεσαίας τάξης».
«Δεν δεχόμαστε μαθήματα από όσους ξέσκισαν το ΠΑΣΟΚ επικοινωνιακά»
Κλιμακώνοντας μάλιστα τις αιχμές του, υποστήριξε πως όσοι μιλούσαν μόνο για ανάπτυξη και ισοδύναμα μέτρα.πρέπει τώρα να είναι πιο συγκρατημένοι και φειδωλοί: «Δεν δεχόμαστε μαθήματα από κάποιους που εμφανίζονται τώρα βασιλικότεροι του βασιλέως αλλά ξέσκισαν το ΠΑΣΟΚ επικοινωνιακά όταν σέρναμε το κάρο μόνοι μας. Εχουμε πλήρη αίσθηση της ευθύνης μας όταν άλλοι έδιναν ρεσιτάλ ανευθυνότητας και δημαγωγίας. Συνδιαμορφώνουμε την κυβερνητική πολιτική».
Ο κ. Βενιζέλος έστειλε τέλος και μήνυμα προς το εξωτερικό, ζητώντας να σταματήσουν οι βλαπτικές συζητήσεις για το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ: «Οι ευρωπαίοι εταίροι μας και οι Γερμανοί φίλοι μας ούτε μας έχουν χαρίσει τίποτα ούτε χάνουν τίποτα. Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να χάσουν λεφτά, μόνο με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ».
Τόνισε ακόμη ότι «όποιοι νομίζουν ότι είναι σωστό να ασκούν παιδαγωγικού χαρακτήρα πίεση στην Ελλάδα, οφείλουν να γνωρίζουν ότι με τα τεχνάσματα αυτά ευνουχίζουν την ευρωζώνη». 
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου