Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Ευ. Βενιζέλος: απαραίτητη η στήριξη των επιλογών της κυβέρνησης Μιλώντας στην ΚΟ του ΠαΣοΚ άσκησε κριτική στον Πρωθυπουργό και εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ


Ευ. Βενιζέλος: απαραίτητη η στήριξη των επιλογών της κυβέρνησης





 
 
Την ανάγκη κοινωνικής στήριξης των επιλογών της κυβέρνησης επισήμανε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην ΚΟ του κόμματός του.

Τόνισε ότι η παράταση του χρόνου προσαρμογής τέθηκε στο τραπέζι από την τρόικα πριν το κάνει η κυβέρνηση, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι «
επενδύει στην καταστροφή της χώρας».

Κριτική άσκησε και στον πρωθυπουργό,
Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι οι διεθνείς επαφές θα έπρεπε να είχαν γίνει νωρίτερα με τηλεδιάσκεψ.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ υπογράμμισε ότι η παράταση «
είναι ρητή πρόβλεψη της δανειακής σύμβασης σε περίπτωση βαθύτερης ύφεσης». Πρόσθεσε ότι ήταν συμφωνημένη με τους εταίρους. «Δεν σημαίνει νέο δάνειο, δεν είναι νέα ιδέα της Ελλάδας, δεν είναι διαπίστωση αδυναμίας του προγράμματος».

Τόνισε μάλιστα ότι «
την παράταση την έθεσε η τρόικα στο τραπέζι πριν από εμάς».

Εξαπέλυσε, μάλιστα, σφοδρότατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας «
γελοιότητες» τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι η παράταση είναι μεγαλύτερο σχοινί για να κρεμαστούμε.

Ο κ.Βενιζέλος πρόσθεσε ότι δεν γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ να μένει στο απυρόβλητο και να επενδύει στην καταστροφή της χώρας. «
Όλοι πρέπει να κληθούν να συστρατευτούν» υπογράμμισε.

Και πρόσθεσε: «
Δεν δεχόμαστε μαθήματα από αυτούς που ξέσκισαν επικοινωνιακά το ΠΑΣΟΚ όταν σέρναμε μόνοι μας το κάρο».

Παράλληλα, άσκησε κριτική και στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πως οι διεθνείς επαφές θα έπρεπε να είχαν γίνει νωρίτερα με τηλεδιάσκεψη. Τόνισε ότι είναι αναγκαίο να συνεχιστούν οι επαφές αυτές, ενώ υπογράμμισε ότι άμεσα θα πρέπει να γίνουν συναντήσεις με
Ντράγκι και Λαγκάρντ.

«
Στηρίξαμε τον πρωθυπουργό στις επαφές αυτές. Σε όλες τις επαφές προβάλλαμε την εθνική γραμμή της χώρας, υπογραμμίσαμε τη σταθερότητα της κυβέρνησης συνεργασίας και τον τετραετή ορίζοντά της» ανέφερε.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα πρέπει να αποκατασταθεί η αλήθεια για την Ελλάδα, να αποτραπούν τα αρνητικά στερεότυπα και να σταματήσει η ανακύκλωση των συζητήσεων περί εξόδου της χώρας από το ευρώ.


«
Η Ελλάδα έχει τα πιο χειροπιαστά αποτελέσματα. Η μείωση του ελλείμματος είναι εντυπωσιακή. Το ίδιο συμβαίνει και στον τομέα των διαρθρωτικών αλλαγών» είπε και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει σαφές ότι «οι εταίροι δεν μας έχουν χαρίσει τίποτα, ούτε έχουν χάσει τίποτα».

Αντίθετα, όπως σημείωσε, οι φορολογούμενοι πολίτες της Γερμανίας και όχι μόνο θα χάσουν χρήματα εάν η Ελλάδα οδηγηθεί εκτός ευρώ.
ΒΗΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου