Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Ταχύτερη έκδοση βίζας για αύξηση του τουρισμού ζήτησε η Ράπτη

Στη Βουλή συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση
της βουλευτού Α΄ Θεσσαλονίκης κας Έλενα Ράπτη προς τους Υπουργούς Εξωτερικών και Τουρισμού, με θέμα «Διευκόλυνση έκδοσης βίζας για την αύξηση του τουρισμού».
Η κ. Ράπτη έθεσε στους υπουργούς την κρισιμότητα της επιτάχυνσης των διαδικασιών έκδοσης βίζας ενώ δεν
παρέλειψε να μεταφέρει στον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κούρκουλα, την πρόταση των Τουριστικών και Ταξιδιωτικών γραφείων του ελληνικού και του ευρωπαϊκού συνδέσμου για την έκδοση ηλεκτρονικής βίζας ζητώντας του να αναλάβει πρωτοβουλίες και να πιέσει σε επίπεδο ευρωπαϊκής επιτροπής για την απλούστευση των διαδικασιών έκδοσης βίζας Schengen και ταυτόχρονα να επιταχύνει και τις υπόλοιπες διαδικασίες έκδοσης βίζας από τα προξενεία μας σε ανερχόμενες τουριστικές αγορές.
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών συμφώνησε με την κ. Ράπτη για την κρισιμότητα του ζητήματος και ανέφερε μια σειρά μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση που έχει υλοποιήσει και υλοποιεί το Υπουργείο Εξωτερικών. Ο Υφυπουργός τόνισε επίσης με έμφαση πως το ΥΠΕΞ προκειμένου να επιταχύνει τις διαδικασίες θεώρησης βίζας σε ανερχόμενες τουριστικές αγορές όπως η Ρωσία, η Κίνα και η Ινδία έχει προχωρήσει στη συνεργασία με εξωτερικούς παρόχους θεώρησης βίζας, αναφέροντας για παράδειγμα την περίπτωση της Ρωσίας όπου οι ιδιωτικοί πάροχοι έχουν ιδρύσει γραφεία θεώρησης σε 10 πόλεις. Δεσμεύτηκε ακόμη πως η συνεργασία με ιδιωτικούς παρόχους θα συνεχιστεί και σε άλλες χώρες και πως θα αυξηθούν τα σημεία θεώρησης βίζας, διαδικασία που έχει μηδενικό κόστος για τον ελληνικό προϋπολογισμό και μπορεί να αυξήσει θεαματικά τον αριθμό των θεωρήσεων και κατ’ επέκταση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας.
thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου