Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Δεύτερος γύρος συζητήσεων με την τρόικα



Τα ισοδύναμα μέτρα που θα υλοποιηθούν, αντί των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια, οι αποκλίσεις που καταγράφονται στον φετινό προϋπολογισμό και οι περικοπές δαπανών ύψους 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014 θα βρεθούν στο επίκεντρο του δεύτερου γύρου των συζητήσεων που θα έχει με μέλη της κυβέρνησης το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, που θα βρίσκεται από σήμερα στην Αθήνα.


Ο βασικός σκελετός των παρεμβάσεων θα πρέπει να είναι έτοιμος έως τις 5 Σεπτεμβρίου, οπότε θα επιστέψουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των κλιμακίων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

Οι αποφάσεις που θα ληφθούν αφορούν τους ένστολους, τους δικαστικούς, τους πανεπιστημιακούς, τους διπλωμάτες, τους γιατρούς του ΕΣΥ, τους ανώτατους κληρικούς. Σύμφωνα με την πρόβλεψη του μνημονίου, αυτές οι κατηγορίες δημοσίων λειτουργών θα πρέπει να υποστούν μείωση αποδοχών κατά 12% μεσοσταθμικά από την 1η Ιουλίου. 

Οι επαφές της ηγεσίας της τρόικας με την κυβέρνηση αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τις 13 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα ακολουθήσει η σύνταξη της έκθεσης αξιολόγησης της χώρας που θα τεθεί προς έγκριση στο Eurogroup, αλλά και στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις 18 Οκτωβρίου, οπότε αναμένεται να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του ελληνικού προγράμματος.



zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου