Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Γραφείο προώθησης της απασχόλησης θα συσταθεί στη Θεσσαλονίκη

Η συστηματική και περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) όχι μόνο σε εργασιακά θέματα.
αλλά και σε ζητήματα που αφορούν την πόλη, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη με τον Πρόεδρο του ΕΚΘ, Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη στο γραφείο του στο Δημαρχείο, παρουσία του Προέδρου του
Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Αβραμόπουλου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης απαντώντας στην αναφορά του Πρόεδρου του ΕΚΘ Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη σχετικά με το έντονο πρόβλημα της ανεργίας στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε ότι δεδομένης της δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας, επιβάλλεται ο συντονισμός όλων των δυνάμεων και ιδιαίτερα οι –από κοινού- δράσεις και προσπάθειες του Δήμου και του ΕΚΘ για την αντιμετώπισή του. Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να δοθεί διέξοδος στο πρόβλημα, συζητήθηκε η πρόθεση του Δήμου για τη σύσταση και λειτουργία «Γραφείου Προώθησης της Απασχόλησης, της Επιχειρηματικότητας και των Επενδύσεων» στη Θεσσαλονίκη.
Επίσης συμφωνήθηκε η καθοριστική συμμετοχή και ο ενεργός ρόλος που επιβάλλεται να διαδραματίσει το ΕΚΘ στην πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το CEDEFOP και άλλους τοπικούς εργοδοτικούς και εκπαιδευτικούς φορείς για τη σύνδεση της κατάρτισης και της απασχόλησης.
Επιπλέον με αφορμή την εκκρεμότητα της απώλειας σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας εξαιτίας της αποχώρησης της Siemens από τη Θεσσαλονίκη, συζητήθηκε το ενδεχόμενο και η προοπτική επανεγκατάστασης της γερμανικής εταιρίας στην περιοχή.
thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου