Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΜΕΡΚΕΛ: ΘΕΛΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

 
Αυτό που δεν είπε, χθες, με τον Φρ. Ολάντ, είπε σήμερα, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Δεν ζητάμε χρήματα, ζητάμε ανάκαμψη, δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Σε αυστηρό τόνο, η Γερμανίδα Καγκελάριος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελληνική κυβέρνηση με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Μάλιστα, στην τελευταία ερώτηση δημοσιογράφων, η κ. Μέρκελ επανέλαβε ότι θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, υποστήριξε ότι δεν ξέρει κανέναν στη Γερμανική κυβέρνηση που να μην το θέλει και δεσμεύτηκε ότι «θα κάνω τα πάντα ώστε να βοηθήσω την Ελλάδα να κάνει ότι μπορεί για να πετύχει το στόχο της».
Σε μια σπάνια στιγμή «ευαισθησίας» η Γερμανίδα αναγνώρισε ότι απαιτούνται πολλές θυσίες από τον ελληνικό λαό, καθώς 5 χρόνια ύφεσης είναι πολύ μεγάλο διάστημα.
Βέβαια, δεν έκανε καμία νύξη για αλλαγή των όρων του Μνημονίου, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην έκθεση που αναμένεται από την Τρόικα.
Η κ. Μέρκελ είπε ότι η προσπάθειες είναι εστιασμένες στην εκπλήρωση των δεσμεύσεων από τη χώρα μας, και εξέφρασε την πρόθεση να στηρίξει, μαζί με τους υπόλοιπους ευρωπαίους ηγέτες, την προσπάθεια αυτή. «Θα κρίνουμε την Ελλάδα από τις πράξεις της», είπε.
Σε ερώτηση για τις συνεχείς εμπριστικές δηλώσεις ξένων αξιωματιούχων για το μέλλον της Ελλάδος, η κ. Μέρκελ είπε ότι πρέπει τις δύο πραγματικότητες να τις κάνουμε μία, υποστηρίζοντας ότι αφενός υπάρχει η αντίδραση στην Ελλάδα, αφετέρου το σχέδιο των δανειστών, που στόχο έχει να οδηγήσει την Ελλάδα στην άρκη του Τούνελ. «Στη Γερμανία υπάρχουν κι αυτοί που υποστηρίζουν ότι έχουν δόσει πολλά για την Ελλάδα, χωρίς αποτέλεσμα και υπάρχει μια ανυπομονησία» είπε.
Η αποστολή των ηγετών, είναι να φέρουν αυτές τις γνώμες σε μια κοινή γραμμή”, είπε.
Δηλώσεις Α. Σαμαρά
«Από την πλευρα μας δηλώνουμε ότι η ελληνική πλευρά θα είναι συνεπής στις υποχρεωσεις της και έχω τη βεβαιότητα ότι όλα αυτά που κάνουμε θα έρχουν αποτέλεσμα. Τα αποτελέσματα είναι παντα πιο πειστικά από τα ιδια τα επιχειρήματα».
«Στέλνουμε τρία μηνύματα: Ότι θα φέρουμε αποτελέσματα, ότι εξαλείφουμε το δημόσιο έλλειμμα και το έλλειμμα αξιοπιστίας και ότι η ανακαμψη της οικονομίας έχει μεγάλη σημασία για εμάς. Θα εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας στο ακέραιο.
Είμαστε υπερήφανος λαός δεν θελουμε να επιβιώνουμε με δανεικά.
Η Ελλάδα έχει αδρανή δημόσια περιουσία. Χρειαζόμαστε μια ευκαιρία για ανάπτυξη, πράγμα που θα κάνει καλό συνολικά στην Ευρώπη.
Σήμερα είναι η αρχή, γίνεται το πρώτο βημα, γίνεται νέο ξεκίνημα. Φυσικά, δεν περιμένει κανεις να λυθούν τα προβλήματα από το πρώτο βήμα.
matrix24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου