Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Μπουτάρης: Ρατσιστές όσοι δήμαρχοι δεν θέλουν μετανάστες στα στρατόπεδα των δήμων τους

Κριτική στους συναδέλφους του δημάρχους, οι οποίοι αντιδρούν στο γεγονός ότι οι παράνομοι μετανάστες
συγκεντρώνονται σε στρατόπεδα της περιοχής τους, άσκησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega. «Ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μετανάστες, καθώς δεν υπάρχουν στρατόπεδα ή άλλοι χώροι, όμως εγώ δεν θα έλεγα όχι στo να φιλοξενήσω μετανάστες. Όσοι το κάνουν
αυτό έχουν μέχρι και ρατσιστική αντίληψη, μπορώ να πω. Τι θα σε βλάψει ένας μετανάστης ο οποίος είναι μέσα σε ένα στρατόπεδο;» αναρωτήθηκε ο κ. Μπουτάρης.
Μιλώντας για τους μετανάστες που ζουν στη Θεσσαλονίκη, ο δήμαρχος ανέφερε: «Στην πόλη δεν έχουμε τρομερό πρόβλημα μεταναστών, δεν είμαστε όπως η Αθήνα. Γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα ζουν 250.000 Αλβανοί και στη Θεσσαλονίκη 7000. Είναι ενταγμένοι στην κοινωνία, τα παιδιά τους πηγαίνουν σχολεία».
Σε ότι αφορά το αποτεφρωτήριο το οποίο πρόκειται να λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μπουτάρης είπε ότι αναμένεται το σχετικό νομοθετικό διάταγμα και πρόσθεσε ότι μπορεί να λειτουργήσει μόνο μέσα σε Κοιμητήρια, γι’ αυτό κι επιλέχτηκαν τα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου. Για να γίνει το έργο απαιτούνται 2 εκ. ευρώ και το αποτεφρωτήριο θα λειτουργήσει είτε ο δήμος, είτε ιδιώτης.
Τέλος, ο κ. Μπουτάρης, ρωτήθηκε και για τη σχέση κράτους- πολίτη. «Η χώρα μας δεν έχει απλώς σοβιετικού τύπου οικονομία, αλλά και σοβιετικού τύπου κοινωνία. Έχει ευνουχιστεί ο πολίτης. Πιστεύει ότι όλα πρέπει να του τα κάνει το κράτος. Αυτό πρέπει να αλλάξει» σημείωσε.
thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου