Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

57χρονη θα λάβει αποζημίωση 90.000 ευρώ για ιατρικό λάθος

Αποζημίωση ύψους 90.000 ευρώ για ιατρικό λάθος θα λάβει μία 57χρονη γυναίκα, όπως αποφάσισε δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη
Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» η 57χρονη στην αγωγή της υποστηρίζει ότι το 1997 υποβλήθηκε σε επέμβαση σε στρατιωτικό νοσοκομείο της Τιφλίδας και της αφαιρέθηκε ο θυρεοειδής αδένας εκτός έξι γραμμαρίων αυτού, με σκοπό ο αδένας να λειτουργήσει φυσιολογικά στο μέλλον.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως το 2006 και ενώ η γυναίκα βρισκόταν στην Ελλάδα, ο υπολειμματικός αδένας άρχισε να διογκώνεται και έπειτα από ιατρική διάγνωση της συστήθηκε η χειρουργική αφαίρεσή του.
Η 57χρονη στην αγωγή που κατέθεσε υποστηρίζει πως από τις ενέργειες των γιατρών που ακολούθησαν υπέστη μόνιμες βλάβες στην υγεία της, καθώς φέρει μόνιμη τραχειοστομία και δεν μπορεί να μιλήσει και να αναπνεύσει φυσιολογικά εξαιτίας της κάκωσης των φωνητικών της χορδών.
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα του «Αγγελιοφόρου», το νοσοκομείο υποστήριξε ότι πριν από τη χειρουργική επέμβαση η ασθενής ενημερώθηκε ως προς τις πιθανές επιπλοκές της θυρεοειδεκτομής, μεταξύ των οποίων περιλαμβανόταν και το ενδεχόμενο επηρεασμού του λαρυγγικού νεύρου. Ακόμη αναφέρει ότι υπήρχαν σοβαρές υπόνοιες για την ανάπτυξη καρκίνου και γι' αυτό κρίθηκε επιβεβλημένη η χειρουργική επέμβαση για την οποία έδωσε τη συγκατάθεσή της η ασθενής.
Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση, έκρινε ότι η 57χρονη υπέστη προσβολή της υγείας της από την «παράνομη συμπεριφορά των γιατρών του νοσοκομείου».
Σύμφωνα με τον «Αγγελιοφόρο» το δικαστήριο για τον καθορισμό της αποζημίωσης συνεκτίμησε την υπέρμετρη ταλαιπωρία που υπέστη η γυναίκα με συνεχείς νοσηλείες και επεμβάσεις, τα συναισθήματα που της δημιούργησε η μόνιμη βλάβη της υγείας (ανασφάλεια - μειονεξία), τον αρνητικό αντίκτυπο της κατάστασης της υγείας της στις κοινωνικές επαφές λόγω της δυσχέρειας προφορικής επικοινωνίας, την ηλικία της (51 ετών) κατά την οποία υπέστη τη βλάβη.
Πηγή: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου