Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Κλείνει το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης στη Νάουσα


Κεντρική Μακεδονία Κλείνει το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης στη Νάουσα

Επιστολή στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια έστειλε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης σχετικά με την κατάργηση του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Νάουσας, τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή ουσιαστικά «εγείρει σοβαρά ζητήματα ασφάλειας σε μια πόλη 35.000 κατοίκων, η οποία αντιμετωπίζει ήδη πολλά περιστατικά παραβατικότητας».


            «Γνωρίζετε πως η Νάουσα είναι μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια πλήττεται από τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, που οφείλονται στην αποβιομηχάνιση και τη συρρίκνωση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής στην περιοχή», υπογραμμίζει στην επιστολή του ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης και σημειώνει πως η απόφαση κατάργησης του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Νάουσας «ανοίγει την πόρτα σε ακραίες καταστάσεις και φαινόμενα τυφλού μίσους και καλλιεργεί αισθήματα ανασφάλειας στους κατοίκους μιας περιοχής τόσο απαξιωμένης και παραμελημένης από το αθηνοκεντρικό κράτος».

            Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δ. Ψωμιάδης ζητά από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης να ανακαλέσει την απόφασή του, καθώς, όπως τονίζει, «η κοινωνία της Νάουσας δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση!».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδη έχει ως εξής.

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ, 

            Πρόσφατα έγινα αποδέκτης διαμαρτυριών του Δήμου της Νάουσας και της τοπικής κοινωνίας της περιοχής σχετικά με την κατάργηση του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Νάουσας και της μεταφοράς του στη Βέροια, που ουσιαστικά εγείρει σοβαρά ζητήματα ασφάλειας σε μια πόλη 35.000 κατοίκων, η οποία αντιμετωπίζει ήδη πολλά περιστατικά παραβατικότητας. 

            Γνωρίζετε πως η Νάουσα είναι μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια πλήττεται από τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, που οφείλονται στην αποβιομηχάνιση και τη συρρίκνωση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής στην περιοχή. 

            Επίσης, σας θυμίζω ότι στη Νάουσα λειτουργεί από το 2000 η Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων, στις εγκαταστάσεις της Μαθητικής Εστίας του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, η οποία διαθέτει τους κατάλληλους χώρους προκειμένου να εξυπηρετήσει χωρίς κόστος τις ανάγκες στέγασης και λειτουργίας του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Νάουσας.

            Η απόφασή σας να καταργήσετε την υπηρεσία αυτή ανοίγει την πόρτα σε ακραίες καταστάσεις και φαινόμενα τυφλού μίσους και καλλιεργεί αισθήματα ανασφάλειας στους κατοίκους μιας περιοχής τόσο απαξιωμένης και παραμελημένης από το αθηνοκεντρικό κράτος. Η απουσία του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης από τη Νάουσα οδηγεί σε περαιτέρω ρήξη του ήδη ευαίσθητου κοινωνικού ιστού.

            Κατόπιν τούτων, σας ζητώ να ανακαλέσετε την απόφασή σας για την κατάργηση του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Νάουσας. Η κοινωνία της Νάουσας δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση!

                                                                                                            Με εκτίμηση,

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Διονύσης Χ. Ψωμιάδης»



perifereianews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου