Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Τι βρήκε το ΣΔΟΕ σε 6 επίορκους πολιτικούς - Σε λίγες ημέρες το οριστικό πόρισμα


Τι βρήκε το ΣΔΟΕ σε 6 επίορκους πολιτικούς - Σε λίγες ημέρες το οριστικό πόρισμα Αφορά πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονται για φοροδιαφυγή και παράνομο πλουτισμό
Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται το οριστικό πόρισμα του ΣΔΟΕ για 5-6 πολιτικά πρόσωπα από τη λίστα των 130 που ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό και φοροδιαφυγή.
Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, για ορισμένους έχουν προκύψει ενοχοποιητικά στοιχεία, καθώς τα δηλωθέντα εισοδήματά τους δεν δικαιολογούν τα ποσά των τραπεζικών καταθέσεων και τις δαπάνες για αγορές περιουσιακών στοιχείων.

Τα μέχρι στιγμής ευρήματα που εκτείνονται σε βάθος δεκαετίας δείχνουν πως δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις πολιτικών και στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης που το φορολογικό τους προφίλ στην Εφορία απέχει σημαντικά από την πραγματική εισοδηματική και περιουσιακή τους κατάσταση.
Οι έλεγχοι είναι σε προχωρημένο στάδιο για δεκάδες από τα 130 πρόσωπα για τα οποία έχουν ανοιχθεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα αποτελέσματά τους θα προκαλέσουν πολιτικό σεισμό.
Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί αφορούν σε πολυτελή διαβίωση και αγορές περιουσιακών στοιχείων, τα οποία αντιπαραβάλλονται με τις φορολογικές τους δηλώσεις για να διαπιστωθεί αν είναι νόμιμα ή αποτελούν προϊόν μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγής.

thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου