Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Αλ. Παπαρήγα: Δεν δεχόμαστε ότι έχουμε κρίση χρέους


Η κρίση χρησιμοποιείται ως ευκαιρία για να δημιουργήσουν ένα σύστημα Υγείας όπου ο καθένας θα απολαμβάνει υπηρεσίες Υγείας, ανάλογα με το τι έχει στην τσέπη του, είπε η Αλέκα Παπαρήγασε συζήτηση για τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας, που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι δεν πρέπει να υπάρχουν κρατήσεις για την Υγεία, «να τα πάρουν από αυτούς που εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους» και πρόσθεσε ότι «το κίνημα δεν μπορεί να περιορίζεται σε παθητικές αντιστάσεις».
Κάθε χώρος της Υγείας πρέπει να γίνει «κάστρο πάλης», επεσήμανε και υποστήριξε ότι αν δεν ξεκαθαριστεί πως η αιτία της κρίσης βρίσκεται στα μονοπώλια και στην ΕΕ, μπορεί να έχεις αντίσταση αλλά χωρίς αποτελέσματα.
Σύμφωνα με την Αλ. Παπαρήγα, η παραδοχή ότι όλοι πρέπει να πληρώσουν με «δίκαιο» τρόπο για το χρέος οδηγεί μεσοπρόθεσμα το κίνημα σε αφοπλισμό, το χρέος είναι επακόλουθο του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, τονίζοντας πως «δεν δεχόμαστε ότι έχουμε κρίση χρέους».
Η ίδια είπε τέλος ότι πολλοί μιλούν για «πληθωρισμό γιατρών, νοσοκομειακών μονάδων και πολυφαρμακία» και τόνισε ότι ο «πληθωρισμός» τίθεται στην συζήτηση, αναλόγως του τι προτεραιότητες θέλει να καλύψει κάποιος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου