Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Σφοδρή επίθεση της Καθημερινής κατά του εκπροσώπου του Σύριζα


Οξύτατη είναι η απάντηση της Καθημερινής στην επιστολή του εκπροσώπου του Σύριζα Πάνου Σκουρλέτη, στην οποία αποδοκίμαζε άρθρο του Στέφανου Κασιμάτη και ζητούσε από την εφημερίδα να πάρει θέση.
Η εφημερίδα, αφού υποβαθμίζει πλήρως το όλο θέμα καταχωρίζοντάς το στη στήλη των επιστολών, καλύπτει πλήρως τον αρθρογράφο της, υπεραμύνεται του δικαιώματος έκφρασης διαφορετικών απόψεων και κατηγορεί τον Σύριζα για απόπειρα παραπληροφόρησης και λογοκρισίας.

Ιδιαίτερα στηλιτεύει η εφημερίδα το γεγονός ότι ο Π. Σκουρλέτης φρόντισε να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή του πριν ακόμη δημοσιευτεί στην Καθημερινή.
Δεν παραλείπει δε να υπογραμμίσει την πάγια άποψή της για τα όρια της δημόσιας διαμαρτυρίας, τα οποία ποροσδιορίζουν -όπως γράφει- οι νόμοι της ελληνικής Δημοκρατίας.
«Συνεπώς» -τονίζει- «η εφημερίδα θα είναι αντίθετη σε κάθε μορφής βίας, είτε αυτή είναι ‘μαύρη’ είτε είναι ‘κόκκινη’. Οι ανακοινώσεις με εμφανή σκοπό τη στοχοποίηση αρθρογράφων μας ή και της ίδιας της εφημερίδας δεν θα φέρουν το ποθητό αποτέλεσμα της φίμωσης κάποιων απόψεων».

aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου