Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Απειλές αλληλοεκτοξεύουν Βόρεια και Νότια Κορέα


Με ανταπόδωση των πυρών αν δεχθεί επίθεση από τη Βόρεια Κορέα, προειδοποιεί το υπουργείο Αμυνας της Νότιας Κορέας, απαντώντας στις απειλές που εξαπέλυσε νωρίτερα εναντίον της η Πιονγιάνγκ.


Συγκεκριμένα, η Βόρεια Κορέα απείλησε να ανοίξει πυρ χωρίς καμία προειδοποίηση κατά της Σεούλ αν οργανώσεις ακτιβιστών ρίξουν αντικαθεστωτικά φυλλάδια στο έδαφός της.

«Στην παραμικρή κίνηση που θα συνδέεται μ' αυτό το σχέδιο, οι μονάδες του Δυτικού Μετώπου θα εξαπολύσουν χωρίς προειδοποίηση ένα ανελέητο στρατιωτικό πλήγμα», προειδοποίησε με ανακοίνωσή του ο Λαϊκός Στρατός της Κορέας, την οποία μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ΚCNA.

Σημειώνεται ότι οργανώσεις ακτιβιστών που δραστηριοποιούνται στη Νότια Κορέα στέλνουν τακτικά στο βορειοκορεατικό έδαφος προκηρύξεις στις οποίες καταγγέλλεται ο αυταρχισμός του καθεστώτος της Πιονγιάνγκ και οι Βορειοκορεάτες καλούνται να εξεγερθούν.

Πέρυσι, είχαν ρίξει ανάλογα φυλλάδια στα οποία γινόταν αναφορά στις εξεγέρσεις της Αραβικής Ανοιξης.

Η Βόρεια Κορέα, η οποία επιβάλλει πλήρη λογοκρισία στην επικράτειά της, έχει απειλήσει επανειλημμένα στο παρελθόν ότι θα ανοίξει πυρ εναντίον της Νότιας Κορέας για να εμποδίσει την αποστολή των φυλλαδίων αυτών.

Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου