Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Τη Μέρκελ βλέπει ο Α. Σαμαράς


Την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να ολοκληρώσει την αποστολή της υπογράμμισε κατά την παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί σήμερα στις 10.30 π.μ. (ώρα Ελλάδος) με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ.

Κατά την παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής, ο Α. Σαμαράς υπογράμμισε τις θυσίες που κάνει ο ελληνικός λαός, τονίζοντας ότι οι θυσίες φέρνουν αποτελέσματα. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός σημείωσε τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα, τόσο στο δημοσιονομικό, όσο και στον διαρθρωτικό τομέα.
Επιπλέον, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι ελληνικές αρχές πλησιάζουν σε συμφωνία με την τρόικα, μέσα στις επόμενες ημέρες, υπενθυμίζοντας τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η τρόικα. Σε ό,τι αφορά την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις. ευρώ, ο Α. Σαμαράς τόνισε την ανάγκη να καταβληθεί στο σύνολό της.
Εξάλλου, ελληνικές διπλωματικές πηγές εξέφραζαν από τις Βρυξέλλες συγκρατημένη αισιοδοξία ως προς το περιεχόμενο της δήλωσης που αναμένεται να υιοθετήσουν οι ευρωπαίοι ηγέτες για την Ελλάδα, ενώ παράλληλα εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα «είναι πολύ κοντά».
Ant1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου