Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Προσπάθησαν να Δολοφονήσουν τον Γ. Εισαγγελέα Κύπρου


Κύπρος Προσπάθησαν να Δολοφονήσουν τον Γ. Εισαγγελέα Κύπρου
Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Πέτρος Κληρίδης, ήταν ο στόχος των δολοφονικών σχεδίων των τριών υπόπτων, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες βράδυ, στη Λευκωσία. Αυτό αποκάλυψε ο Γιάννος Πετρίδης, από το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κύριος Πετρίδης ανέφερε ότι οι ύποπτοι είναι Κύπριοι και συνελήφθησαν σε υπαίθριο χώρο, στην οδό Προδρόμου. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συνωμοσία προς διάπραξη φόνου. Είπε επίσης ότι τα κίνητρα των δραστών είναι αντικείμενο της διερεύνησης.

Οι τρεις ύποπτοι θα παρουσιαστούν εντός της ημέρας ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας για έκδοση διαταγμάτων κράτησης. Ο κύριος Πετρίδης ανέφερε ότι έχουν παραληφθεί διάφορα τεκμήρια που θα παρουσιαστούν ενώπιον του δικαστηρίου.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι, ένας από τους υπόπτους είναι πρώην Εθελοντής Πενταετούς Υποχρέωσης, ΕΠΥ, ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την Αστυνομία, και ο δεύτερος κατάδικος που εκτείει ποινή φυλάκισης για βομβιστική επίθεση.

Για τη σύλληψή τους είχε στηθεί επιχείρηση της Αστυνομίας, η οποία είχε αποκλήσει την περιοχή για μερικές ώρες. Στις έρευνες που έγιναν σε υποστατικά σε όλες τις επαρχίες του νησιού, εντοπίστηκε αντιαρματικό και άλλος οπλισμός. Βρέθηκαν, επίσης, δύο μηχανισμοί πυροδότησης.

kathimerini.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου