Ο ενδεχόμενος αυτός «γάμος» που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αφορά στην εξαγορά του τομέα της σταθερής τηλεφωνίας και του Internet δεν σχετίζεται με την ψηφιακή πλατφόρμα της Nova, για την οποία η Forthnet φαίνεται να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με άλλον επιχειρηματικό όμιλο
Ενα «φλερτ», από καιρό αναμενόμενο στην αγορά, επισημοποιείται ανάμεσα στη Forthnet και τη Wind Ελλάς. Με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο, η Forthnet γνωστοποίησε την ανταλλαγή «μη δεσμευτικών προτάσεων», με τη Wind Ελλάς να επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που ήθελαν τις 2 εταιρείες να βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για μια πιθανή συγχώνευσή τους.
Ωστόσο, ο ενδεχόμενος αυτός «γάμος» που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αφορά στην εξαγορά του τομέα της σταθερής τηλεφωνίας και του Ιnternet δεν σχετίζεται με την ψηφιακή πλατφόρμα της Nova, για την οποία η Forthnet φαίνεται να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με άλλον επιχειρηματικό όμιλο.
Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Forthnet, η Wind Ελλάς εξέδωσε δική της ανακοίνωση με την οποία επιβεβαιώνει την κατάθεση προς τη Forthnet «στρατηγικής πρότασης για δυνητική συγκέντρωση στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών», η οποία «εντάσσεται στην ευρύτερη αναπτυξιακή στρατηγική της WIND Ελλάς στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών και τη δέσμευσή της να δημιουργεί αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη της».
Στην ανακοίνωσή της η Wind Ελλάς αναφέρει ακόμα ότι θεωρεί πως η συγκεκριμένη πρόταση «αναγνωρίζει την αξία του τομέα σταθερής τηλεφωνίας της Forthnet και η δομή της πρότασης δημιουργεί συνέργειες με οφέλη τόσο για τις δύο εταιρείες και τα ενδιαφερόμενα μέρη τους όσο και για τους συνδρομητές», επιβεβαιώνοντας έτσι εμμέσως, πλην σαφώς, ότι η πρότασή της δεν περιλαμβάνει τη Nova.
Αντίπαλον δέοςΕδώ και αρκετό καιρό ήταν γνωστό ότι η Forthnet επιδίωκε «γάμο» με έναν «κινητό» τηλεπικοινωνιακό όμιλο (Wind Ελλάς ή Vodafone Ελλάδας) προκειμένου να δημιουργήσει το αντίπαλον δέος του ΟΤΕ στην αγορά τηλεπικοινωνιών, με τις επαφές με τη Wind Ελλάς να κερδίζουν σαφώς έδαφος.
Στο πλαίσιο άλλωστε μιας πιθανής συνεργασίας ή μιας πιθανής εξαγοράς, η Forthnet είχε ανακοινώσει εδώ και πολλούς μήνες τα σχέδιά της για ΑΜΚ (Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου) ύψους 30 εκατ. ευρώ η οποία, όπως δήλωναν οι επικεφαλής της εταιρείας, δεν θα πήγαινε για την κάλυψη των δανειακών υποχρεώσεων αλλά για τη χρηματοδότηση των στρατηγικών κινήσεων της εταιρείας στον τομέα των συνεργασιών και πιθανών εξαγορών.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η FORTH-NET έχει υψηλές βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις, ύψους περίπου μισού δισ. ευρώ, ενώ η WIND είναι καθαρή από δανεισμό, λόγω προηγούμενης αναδιάρθρωσης του χρέους της.
Μια ενδεχόμενη συνένωση των δυνάμεων των δύο εταιρειών θα δημιουργήσει ένα κρίσιμο μέγεθος στην αγορά, καθώς αθροιστικά οι συνδρομητές τους σε σταθερή και Internet θα φτάσουν τους περίπου 900.000, ενώ αυτομάτως θα τεθεί και ζήτημα απορρύθμισης του ΟΤΕ σε ορισμένες αγορές.
Ethnos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου