Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

«Έλιωσαν οι πάγοι» ανάμεσα σε Λοβέρδο και Ραγκούση


http://newpost.gr/post/157451/eliosan-oi-pagoi-anamesa-se-loverdo-kai-ragkoysi/ Ο Ανδρέας Λοβέρδος είδε το Γιάννη Ραγκούση. Για τα δεδομένα του πασοκικού εσωκομματικού και αντιπολιτευόμενου τον Βενιζέλο μικρόκοσμου, αυτό αποτελεί είδηση, ο Ραγκούσης με το Λοβέρδο είχαν να μιλήσουν από τη διάλυση της «τρόικας», όταν ο τότε υπουργός Υγείας εκδηλώθηκε ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας Βενιζέλου.  


Ο Λοβέρδος είχε ψυχρανθεί απότομα με τον Ραγκούση όταν εκείνος απέκρουσε, όχι με κομψό τρόπο είναι αλήθεια την προσπάθεια του να δρομολογήσει προσέγγιση με τον Βενιζέλο. Ο Ραγκούσης ουδέποτε ενέκρινε την απόφαση του Λοβέρδου. Από τότε δεν είχαν ανταλλάξει ούτε κουβέντα.

Η συνάντηση έγινε σε κεντρικό καφέ της
Κηφισιάς ώστε να μην περάσει απαρατήρητη. Σύμφωνα με μαρτυρίες οι δυό τους μίλησαν για όλα, χωρίς να επιδιώξουν κάποια συμφωνία. Το μήνυμα ήταν διπλό. Ο Ραγκούσης, που έσπασε ως τώρα τη σιωπή του μόνο και μόνο για να καυτηριάσει τα μέτρα και την έλλειψη μεταρρυθμιστικής κατεύθυνσης από την κυβέρνηση, επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο.

Ο Λοβέρδος προφανώς ήθελε να δείξει ότι διατηρεί κινητικότητα στην κατεύθυνση της δημιουργίας νέου κόμματος. Άνθρωποι που συνομιλούν μαζί του λένε ότι διαψεύδει κατηγορηματικά και το ότι τα «έσπασε» με το Γιώργο Φλωρίδη, μια άποψη που σχημάτισαν πολλοί όταν ο τελευταίος σε συνέντευξη του δήλωσε ότι δεν υπάρχει ανάγκη δημιουργίας νέου κόμματος.

Η συνάντηση Λοβέρδου και Ραγκούση δεν αποτελεί θετική είδηση για το Βενιζέλο. Ο σημερινός αρχηγός του
ΠΑΣΟΚ δεν αμφισβητείται και στην πραγματικότητα κανείς δεν θα θελήσει να πάρει τη θέση του. Στον ευρύτερο χώρο της «αντιπολίτευσης εντός της παράταξης» όμως έχουν ξεκινήσει διεργασίες με αντικειμενικό σκοπό να φέρουν τους παίκτες σε καλύτερη θέση στη σκακιέρα. Πότε όλα αυτά θα αρχίσουν να έχουν πραγματικό ενδιαφέρον;

Μετά την υπερψήφιση των μέτρων και την καταγραφή των απωλειών εντός των δύο κυριότερων σχηματισμών της Κεντροαριστεράς, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Αποτελεί κοινό τόπο για πολλούς, ότι στο χώρο αυτό, που πιέζεται από παντού, δεν μπορούν να επιβιώσουν δύο ανταγωνιστικά σχήματα. Όταν ωστόσο ξεκινήσει η συζήτηση για το ενιαίο σχήμα ή την ομπρέλα που θα καλύψει το χώρο, τότε οι σημερινοί διαφωνούντες εντός και εκτός του ΠΑΣΟΚ θα αποκτήσουν ρόλο.
newpost


Θέμης Δαγκλής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου