Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

«Τα μέτρα είναι σφαγείο και δεν είναι τα τελευταία»


«Αλλαγή στρατηγικής του ΚΚΕ δεν θα έχουμε» υπογράμμισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες βράδυ στο Kontra Channel.
Εξάλλου στο μήνυμα που ζητήθηκε από την κ. Παπαρήγα, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι «τα μέτρα που θα έλθουν στην Βουλή είναι σφαγείο και δεν είναι τα τελευταία, ο λαός πρέπει να δείξει με την στάση του ότι είναι αποφασισμένος να παλέψει, ότι νικά την μοιρολατρεία και ότι θα εξαπολύσει μια αντεπίθεση διαρκείας» και τόνισε ότι «στην Ελλάδα πρέπει να γίνει ριζική αλλαγή».

Ερωτηθείσα για τα χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά του ΚΚΕ, η κ. Παπαρήγα είπε ότι το κόμμα, πριν απ όλα «μετρά» την πορεία του εργατικού κινήματος, λογαριάζοντας, πχ πόσες Γενικές Συνελεύσεις σωματείων πραγματοποιούνται ή το ποσοστό συμμετοχής στις απεργίες.
Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι πρέπει να συνειδητοποιηθεί το βάθος της κρίσης και η φύση της, ως κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος, και όχι κρίση διαχείρισης και τόνισε ότι όλοι, πλην ΚΚΕ, υποστηρίζουν πως είναι κρίση διαχείρισης.
Επιπλέον επέκρινε τις συνδικαλιστικές δυνάμεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και δυνάμεις που πρόσκεινται στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α ότι δεν θέλουν κίνημα στους τόπους δουλειάς και ότι «από τα πάνω» έχουν εκφυλίσει το κίνημα.
«Από μια άποψη είναι πιο δύσκολα (για το ΚΚΕ) απ ότι στις αρχές της δεκαετίας του ΄90» πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα, εξηγώντας ότι αυτή την στιγμή υπάρχει βαθιά καπιταλιστική κρίση που πλήττει στρώματα εργαζομένων τα οποία δεν έχουν πείρα πολιτικών και κοινωνικών αγώνων και πασχίζουν να διασώσουν ότι μπορούν, ενώ ταυτόχρονα η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων προσπαθούν να ενσωματώσουν αυτά τα στρώματα σε λογικές διαχείρισης.
«Οι κομμουνιστές πρέπει να αντέξουν, να διορθώσουν γρήγορα τις αδυναμίες τους και να μην υποκύψουν στην πίεση» είπε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, καλώντας ταυτόχρονα και τους πολίτες να βγάλουν συμπεράσματα από τα αποτελέσματα που είχε η ψήφος τους και τονίζοντας ότι «μείωση της δύναμης του ΚΚΕ σημαίνει μείωση της αποτελεσματικότητας της πάλης».
ant1online.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου