Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Ο κίνδυνος διάσπασης της Ευρωζώνης έπαψε να αποτελεί τη μεγαλύτερη ανησυχία των hedge funds για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια


Ο κίνδυνος διάσπασης της Ευρωζώνης έπαψε να αποτελεί τη μεγαλύτερη ανησυχία των hedge funds για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια, όπως αποκαλύπτει η τελευταία έρευνα της Macro Risk Advisors.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της εν λόγω μελέτης, ο κίνδυνος περί κατάρρευσης του ευρώ και διάσπασης της Ευρωζώνης, έχει περάσει πλέον στη δεύτερη θέση, αφού την "πρωτιά" καταλαμβάνουν οι φόβοι για την επόμενη μέρα των ΗΠΑ, στη σκιά των προεδρικών εκλογών της 6ης Νοεμβρίου και υπό το βάρος των ανησυχιών για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.
Πιο συγκεκριμένα, για το 60% των hedge funds που συμμετείχαν στην εν λόγω μελέτη, τη μεγαλύτερη ανησυχία για την παγκόσμια οικονομία γεννά η δημοσιονομική κατάσταση των ΗΠΑ. 
Τρίτη σοβαρή πηγή ανησυχίας για τα hedge funds, αμέσως μετά τις ΗΠΑ και την Ευρωζώνη, συνιστά η πιθανότητα στρατιωτικής επίθεσης του Ισραήλ στο Ιράν. 
Ψηλά στην ατζέντα των ανησυχιών για την επόμενη μέρα της διεθνούς οικονομίας "φιγουράρει" και ο κίνδυνος να ξεσπάσει "φούσκα" στην αγορά ακινήτων της Κίνας. 
Να σημειωθεί εδώ πως στην έρευνα της Macro Risk Advisors συμμετείχαν πάνω από 50 hedge funds.

bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου