Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Αλλαγή στάσης από τους Έλληνες του εξωτερικού - Αυξημένη η διάθεση για επενδύσεις στο ΧΑ και τo real estate στην Ελλάδα


Στη γενικευμένη αλλαγή κλίματος που σημειώνεται στο εξωτερικό για την Ελλάδα, καθώς μειώνονται οι φόβοι για την αποχώρηση της χώρας από το ευρώ, εστιάζει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, μετά από μια περίοδο που οι Έλληνες του εξωτερικού επιχειρούσαν να μεταφέρουν την περιουσία τους εκτός Ελλάδας, υπό το φόβο κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας, πλέον το κλίμα έχει αρχίσει να αλλάζει. Οι Έλληνες του εξωτερικού έχουν πλέον αυξημένη διάθεση για αγορά μετοχών και ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα, καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες παρομονής της χώρας στην Ευρωζώνη. 

Οι παράγοντες της αγοράς μιλούν ήδη για αύξηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος στον κλάδο του real estate, καθώς ολοένα και αυξάνονται οι ενδείξεις πως η Ελλάδα τείνει στο να διασφαλίσει την παραμονή της στο ευρώ. 

"Υπάρχουν σοβαρά κυοφορούμενα deals. Ο έξω κόσμος παίρνει σοβαρά τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης", σχολιάζει στο Reuters, o Kostas Kazolides, επενδυτής από το Λονδίνο. 

"Η επενδυτική κοινότητα εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αρχίσει να αγοράζει ξανά... Ελλάδα", επισημαίνει ο ίδιος. 

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία της Lipper, εταιρείας της Thomson Reuters, καταδεικνύουν πως τα κεφάλαια πουν αποσύρονται από την Ελλάδα έχουν αρχίσει να μειώνονται σημαντικά. 
"Οι εισροές κεφαλαίων στην Ελλάδα θα αυξηθούν το προσεχές διάστημα, καθώς το Βερολίνο έχει αρχίσει να μαλακώνει τη στάση του έναντι της Αθήνας", εκτιμά ;από την πλευρά του ο Georgios Tsapouris, της βρετανικής ιδιωτικής τράπεζας Coutts.

Την ίδια ώρα και τα στοιχεία της ΤτΕ, συνεχίζει το εν λόγω δημοσίευμα, αποδεικνύουν πως υπάρχει σταθεροποίηση όσον αφορά στις καταθέσεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου