Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΥΠΕΡ ΑΜΕΣΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Υπέρ της άμεσης εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας τάχθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, από την παρουσίαση του βιβλίου της Νίτσας Λουλέ «Κωστής Στεφανόπουλος, Ένας μοναχικός πρόεδρος», στην Παλαιά Βουλή.

«Αυτό που δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το 2001, θα μπορούσε να γίνει σε μία νέα αναθεωρητική διαδικασία», είπε, ξεκαθαρίζοντας πως η άμεση εκλογή Προέδρου δεν θα συνεπάγεται αλλαγές στην Κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατία, αλλά και πως ο θεσμός του αρχηγού του κράτους, θα μπορούσε να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κρίσης αντιπροσώπευσης που αντιμετωπίζει το
πολιτικό σύστημα.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εστίασε ακόμα στο πρόβλημα εκφασισμού της κοινωνίας, τονίζοντας πως «η Δημοκρατία ή αμύνεται ή αυτοκτονεί» και ζητώντας από «αυτούς που αρνούνται τη δημοκρατική ανεκτικότητα, να μην την εκμεταλλεύονται».
Στην παρουσίαση του βιβλίου, μίλησαν ακόμα ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης και ο Μανώλης Γλέζος. Ο τελευταίος μάλιστα, ενόψει της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ζήτησε στο εξής οι παρελάσεις να γίνονται μπροστά στα σύμβολα, όπως το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, και όχι στους εκπροσώπους της εξουσίας.
Παρόντες ήταν ακόμα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και εκπρόσωποι των γραμμάτων και των τεχνών.
matrix24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου