Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

«Το σοβαρότερο πρόβλημα της χώρας είναι ότι ακόμη ακολουθούμε την τρόικα»



Καταπέλτης ο παρ’ ολίγον Υπουργός Οικονομικών Βασίλης Ράπανος, ο οποίος μιλά για «απ’ ευθείας ανάθεση της τύχης της χώρας στην τρόικα».
«Όσοι έχουν τις τύχες μας στα χέρια τους, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή είναι όντως η τελευταία μας ευκαιρία, για να μη βιώσουμε εμείς και τα παιδιά μας τουλάχιστον 15 χρόνια υπανάπτυξης», σημείωσε ο πρώην πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας.
Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο Βασίλης Ράπανος υπογράμμισε ότι
«το σοβαρότερο πρόβλημα της χώρας είναι ότι ακόμη ακολουθούμε την τρόικα», για να προσθέσει: «τρία χρόνια είτε συμφωνούμε, είτε απορρίπτουμε όσα μας ζητούν χωρίς να έχουμε σχεδιάσει ένα δικό μας πρόγραμμα, για το πώς θέλουμε να είναι η χώρα μας σε 3,5,10 χρόνια».
Εξήγησε, μάλιστα, ότι «η λύση του ελληνικού προβλήματος είναι καθαρά θέμα δομών και θεσμών». Διευκρίνισε ότι είναι απαραίτητες οι διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά τόνισε: «Δόθηκε μια ανόητη μάχη για να απελευθερωθούν τα ταξί (…) Ενώ αυτό που εξ αρχής θα έπρεπε να κάνουμε είναι η εξυγίανση επαγγελμάτων, που μειώνουν το κόστος μιας ιδιωτικές επιχείρησής ή και των πολιτών στις συναλλαγές τους» και έφερε το παράδειγμα των δικηγόρων ή των συμβολαιογράφων.
Κάνοντας ένα προσωπικό σχόλιο για τον νυν Υπουργό Οικονομικών, ο Βασίλης Ράπανος είπε: «Ο Γιάννης είναι πεπειραμένος τεχνοκράτης και ως χαρακτήρας αποφασιστικός. Θα έλεγα, λοιπόν, ότι η μόνη προϋπόθεση για να πετύχει στην τόσο δύσκολη αποστολή του είναι να τον στηρίξουν ειλικρινά τα τρία κυβερνητικά κόμματα». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «Μάγος δεν μπορεί να γίνει κανένας Υπουργός Οικονομικών».
matrix24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου