Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Οι εννέα άνθρωποι κλειδιά της συγκυβέρνησης


Οι εννέα άνθρωποι κλειδιά της συγκυβέρνησης
Θέμα ημερών είναι η σύσταση του νέου συντονιστικού οργάνου που είχε προτείνει η ΔΗΜΑΡ και θα έχει ως στόχο την κάλυψη των κυβερνητικών αρρυθμιών που παρατηρούνται μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη. Παράλληλα ένα τέτοιο όργανο θα περιορίσει τα φαινόμενα διαρροών που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες και έχουν αιφνιδιάσει τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και τη Δημοκρατική Αριστερά.

Στη σύσταση του εν λόγω οργάνου δεν έχει διαφωνήσει κανείς από τους κυβερνητικούς εταίρους. Κατόπιν μάλιστα πρότασης του κ. Βενιζέλου θα απαρτίζεται από εννέα πρόσωπα, τουτέστιν τρία από κάθε κόμμα. Τα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι πολλά, αλλά οι πρόεδροι φαίνεται πως έχουν καταλήξει.

- Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα μετάσχει με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, τον στενό του συνεργάτη Χρύσανθο Λαζαρίδη και έναν από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, ή τον Μάκη Βορίδη ή τη Σοφία Βούλτεψη.

- Το ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά του, θα προτείνει, όπως όλα δείχνουν, τον πρώην υπουργό Φίλιππο Σαχινίδη. Ως δεύτερο πρόσωπο ο κ. Βενιζέλος δείχνει πως θα τοποθετήσει τον πρώην υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, ενώ για την τρίτη θέση ακούγονται διάφορα ονόματα. Το προβάδισμα ωστόσο δείχνουν να έχουν ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης και ο πολύπειρος σε κυβερνητικές θέσεις Χρήστος Πρωτόπαπας. Εντός των επόμενων ημερών ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα καταλήξει στο πρόσωπο.

- Από πλευράς Δημοκρατικής Αριστεράς το πρόσωπο που θεωρείται βέβαιο ότι θα μετάσχει είναι αυτό του Δημήτρη Χατζησωκράτη, που έχει καλές σχέσεις και με τους συνεργάτες του Μεγάρου Μαξίμου. Θέση στο συντονιστικό όργανο αναμένεται να έχει επίσης ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος Σάκης Παπαθανασίου, ενώ για τη συμπλήρωση της τριπλέτας ακούγονται δύο ονόματα, του Βασίλη Οικονόμου και του Νίκου Τσούκαλη. Αμφότεροι είναι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ και δεν αποκλείεται ο κ. Κουβέλης να καταλήξει στη μέση λύση. Δηλαδή να εκπροσωπεί το κόμμα στο συντονιστικό όργανο μία φορά ο ένας και μία ο άλλος.

espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου