Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Συζήτηση στη Βουλή για το Eurogroup ζητά ο Τσίπρας Σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών


Τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τις αποφάσεις του Eurogroup ζητεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι η απόφαση του Eurogroup έχει «πολλές γκρίζες ζώνες» και αποτελεί προϊόν συμβιβασμού «που απλά μεταθέτει τη λύση του ευρωπαϊκού προβλήματος στις καλένδες». 

Οπως επισημαίνει στη σχετική επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη «ήδη κοινοβούλια άλλων κρατών, όπως της Γερμανίας, πριν και μετά τις συνεδριάσεις του Eurogroup, έχουν συζητήσει διεξοδικά τα θέματα που αφορούν την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση και το χρέος της Ελλάδας και δεν είναι δυνατόν όλες αυτές οι εξελίξεις να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την πλήρη ενημέρωση της Βουλής και του ελληνικού λαού».

«Πεποίθησή μας είναι ότι η Ελλάδα για μια ακόμα φορά παρουσιάστηκε στη σύνοδο χωρίς στρατηγική και διαπραγματευτικό σχέδιο, έμεινε προσκολλημένη στο γερμανικό άρμα και αποδέχθηκε μια λύση που δεν είναι λύση» προσθέτει ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι η χώρα μας «αποδέχθηκε έναν συμβιβασμό που βρίσκεται στον αέρα με μόνο δεδομένο ότι περιλαμβάνει στον πυρήνα του τα αίτια της κρίσης, δηλαδή περισσότερη λιτότητα και ύφεση, καμία αναπτυξιακή προοπτική και ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας».

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου