Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Ο τύπος της Τετάρτης


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μισθοί Συντάξεις Φόροι. Τι φέρνει το πολυνομοσχέδιο
Η εφημερίδα γράφει ότι «ποτέ μέχρι σήμερα ένα και μόνο άρθρο δεν άλλαξε τις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων. Στις 250 και πλέον σελίδες του αλλάζουν ριζικά οι μισθολογικές αλλά και οι εργασιακές σχέσεις, ενώ απελευθερώνονται κλειστά επαγγέλματα».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τέλος! Διαβουλεύσεις, απειλές, συμβιβασμοί για να ψηφιστούν (το βράδυ) τα μέτρα
Η εφημερίδα αναφέρει ότι «Παιδεία: Σαρωτικές αλλαγές στη δημόσια και την ιδιωτική εκπαίδευση! Υγεία:Συνταγές με δραστική ουσία και 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή σε νοσοκομείο! Σε τρεις κλίμακες οι περικοπές στις συντάξεις. Χωρίς δώρα στο δημόσιο».
ΕΘΝΟΣ: Η ζωή μετά. Τι αλλάζει σε μισθούς-συντάξεις
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «αλλάζουν εκ θεμελίων τη ζωή του συνόλου των εργαζομένων και των συνταξιούχων οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για την επικύρωση των μέτρων που συνομολογήθηκαν με την τρόικα. Η αποψινή ψήφισή του σημαίνει περικοπές αποδοχών, αυξήσεις φόρων και εισφορών, ανατροπές στα εργασιακά ».
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Σώρρας με τα 600 δισ. ανοίγει τα χαρτιά του!
Σύμφωνα με την εφημερίδα «σε συνέντευξή του στο "Κανάλι 9" η οποία πέρασε στο... ντούκου, ο φερόμενος σωτήρας της χώρας είπε πολλά. Ηρθε για να μείνει και όποιον σταθεί απέναντί του, θα τον... πατήσει! Δεν περιμένει κανένα σεβασμό από προδότες και φερέφωνα».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τι ψηφίζουν τι πληρώνουμε
Η εφημερίδα γράφει ότι «περικοπές μηνιαίων αποδοχών που φθάνουν μέχρι και το 30% και... επιτυγχάνονται μέσω μειώσεων τόσο στους βασικούς μισθούς όσο και στα επιδόματα προκύπτουν για 250.000 λειτουργούς του Δημοσίου που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου πολυνομοσχεδίου».
ΕΣΤΙΑ: Μέτρα εξορθολογισμού
Η εφημερίδα τονίζει ότι « η βουλή των Ελλήνων καλείται σήμερα να υπερψηφίση υπό την μορφή ενός μόνον άρθρου, το πολυνομοσχέδιο που αποτελεί προϊόν πολυμήνων διαπραγματεύσεων της ελληνικής Κυβερνήσεως με την τρόικα ».
Η ΑΥΓΗ: Ολοι στο Σύνταγμα να τους σταματήσουμε!
Σύμφωνα με την εφημερίδα « σε μια ψηφοφορία κρίνεται σήμερα το μέλλον της χώρας και των πολιτών της για δεκαετίες. Χρέος όλων, του λαού αλλά και των βουλευτών, να ανακόψουν την πορεία προς την άβυσσο και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την ανασυγκρόση της χώρας».
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Σφαγή. Αγριο μαχαίρι και στις χαμηλές συντάξεις
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι « χειρότερα και από τα χειρότερα σενάρια τα νέα μέτρα. Μειώσεις στις συντάξεις μέχρι 25% στα εφάπαξ και αύξηση των ορίων ηλικίας μέχρι και 6 χρόνια για τις μητέρες προβλέπουν τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου ».
Η Ελλάδα αύριο: Οχι στα μέτρα αλλά ναι στο ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι « σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC:το 57% δεν θεωρεί αναγκαία τα μέτρα για να μη χρεοκοπήσουμε. Το 74% των ερωτηθέντων είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, αλλά το 70% αυτών δεν θέλει την παραμονή με κάθε οικονομική και κοινωνική θυσία. Το 36% πιστεύει πως τα μέτρα είναι αναγκαία και για να μη χρεοκοπήσουμε και για να παραμείνουμε στο ευρώ. Το 72% δηλώνει την κατηγορηματική του αντίθεση στα μέτρα. Το 78% θεωρεί ότι γενικά η χώρα οδεύει σε λάθος κατεύθυνση».
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Τυφώνα μέτρων ψηφίζουν στη Βουλή
Η εφημερίδα τονίζει ότι « το πακέτο των 18,9 δισ. που εξοντώνει την ελληνική κοινωνία. 2.000 απολύσεις θα γίνουν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, 25.000 έως τα τέλη του 2013. Χαράτσι στην υγεία με εισιτήριο 25 ευρώ στα νοσοκομεία και 1ευρώ υπέρ ΕΟΠΥΥ για κάθε επίσκεψη σε γιατρό ».
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ωρα αποφάσεων στη Βουλή
Η εφημερίδα αναφέρει ότι « ως μητέρα των μαχών μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, που πραγματοποιείται εν μέσω μαζικών απεργιακών κινητοποιήσεων, καθώς από την τελική της έκβαση, θα κριθεί η βιωσιμότητα της κυβέρνησης συνεργασίας, αλλά και η εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τους δανειστές της Ελλάδας».
Η ΝΙΚΗ: Τα όπλα για να εισπράξετε τα ενοίκια που σας χρωστάνε
Η εφημερίδα γράφει « κινήσεις ματ προστατεύουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Πως θα προλάβετε τους τζαμπατζήδες πριν σας φορέσουν το... φέσι. Τι να κάνετε ώστε να μην φορολογηθείτε για χρήματα που δεν πήρατε. Οι επιλογές που έχετε είτε ο νοικάρης έχει είτε δεν έχει περιουσία ».
Ο ΛΟΓΟΣ: Μετά το νέο μνημόνιο τίποτα δεν θα είναι πια ίδιο
Σύμφωνα με την εφημερίδα « βάσει του πολυνομοσχεδίου ο κατώτατος μισθός για τους υπαλλήλους άνω των 25 ετών ορίζεται σε 586,08 ευρώ και για τους εργατοτεχνίτες άνω των 25 ετών το κατώτατο ημερομίσθιο ορίζεται σε 26,18 ευρώ. Για τους υπαλλήλους κάτω των 25 ετών ο κατώτατος μισθός ορίζεται 510,95 ευρώ και για τους εργατοτεχνίτες κάτω των 25 ετών το κατώτατο ημερομίσθιο ορίζεται σε 22,83 ευρώ ».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Απεργούμε και σήμερα διαδηλώνουμε με το ΠΑΜΕ με μεγαλύτερη ορμή
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι « τεράστιες οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Στην Αθήνα οι διαδηλωτές περικύκλωσαν το Σύνταγμα. Απεργιακές συγκεντρώσεις και σήμερα σε πολλές πόλεις, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο μέτρων μαζικής χρεοκοπίας του λαού ».
ΤΑ ΝΕΑ: Μνημόνιο-φαρμάκι με αλλαγές ως την τελευταία ώρα
Η εφημερίδα σημειώνει ότι « φαρμάκι για δημοσίους υπαλλήλους, μισθωτούς και συνταξιούχους είναι τα μέτρα του τρίτου Μνημονίου -που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή- όπως προέκυψαν με αλλαγές της τελευταίας στιγμής:αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης, κόβονται όλα τα δώρα από τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων, μπαίνουν χαράτσια στην υγεία ».
AΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Το μεγάλο ψαλίδι. Μειώσεις, απολύσεις και φόροι
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Στο Γολγοθά ή στο γκρεμό
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: Ανατροπή στα φορολογικά στοιχεία των επιχειρήσεων
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «ριζικές αλλαγές στον Κώδικα βιβλίων και Στοιχείων, που μετονομάζεται σε Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών, επέρχονται με το πολυνομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε τη Δευτέρα το βράδυ στη Βουλή και τίθεται σήμερα προς ψήφιση από την Ολομέλεια».
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Το μεγάλο στοίχημα
Η εφημερίδα σημειώνει ότι « μεγάλες ανατροπές φέρνει το πολυνομοσχέδιο που συζητείται από χθες στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί αργά σήμερα το βράδυ. Προβλέπει μεγάλες μειώσεις σε συντάξεις, μισθούς στο Δημόσιο και επιδόματα. Σημαντικές περικοπές δαπανών στον χώρο της Υγείας ».
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Υπό την κρίση της Βουλής το βαρύτερο πακέτο μέτρων
Η εφημερίδα τονίζει ότι «το βαρύτερο πακέτο μέτρων, εξ όσων έχουν επιβληθεί μέχρι τώρα, καλείται να εγκρίνει σήμερα η Βουλή, σε κλίμα έντονων αντιπαραθέσεων και αντιδράσεων. Το συνολικό κόστος του εφαρμοστικού νόμου φθάνει τα 14,2 δισ.ευρώ».
ΚΕΡΔΟΣ: Ανατροπές παντού!
Η εφημερίδα γράφει ότι « δυσβάστακτες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, δώρα και επιδόματα, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, έκτακτη εισφορά στα φωτοβολταϊκά, αύξηση του φόρου που καταβάλλουν οι εφοπλιστές αλλά και ένα πλήθος διαρθρωτικών αλλαγών περιλαμβάνει το τρίτο μνημόνιο των 217 σελίδων που τίθεται σήμερα στην κρίση του ελληνικού Κοινοβουλίου ».
Πηγή:ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου