Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Ιδανικός προορισμός για κυνηγετικό τουρισμό οι Σέρρες


Κεντρική Μακεδονία Ιδανικός προορισμός για κυνηγετικό τουρισμό οι Σέρρες
Ως κατάλληλος προορισμός για την ασχολία του κυνηγιού θεωρείται φέτος ο Νομός Σερρών, καθώς από την εκκίνηση της φετινής κυνηγετικής περιόδου δεκάδες επαγγελματίες και ερασιτέχνες κυνηγοί έχουν επισκεφθεί την περιοχή μας για να εξασκήσουν το αγαπημένο τους χόμπι. Το κατάλληλο της τοπικής γεωγραφίας και ο επαρκείς αριθμός θηραμάτων είναι κάποιοι από τους κύριους παράγοντες που αποτελούν δέλεαρ για τους ενδιαφερόμενους. Η ανερχόμενη πορεία του τόπου μας στον χώρο του κυνηγιού επιβεβαιώνεται από τους διαγωνισμούς πρακτικού κυνηγιού που έχουν διεξαχθεί στην περιοχή μας. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες Σερραίων κυνηγών οι ξένοι συνάδελφοί τους φεύγουν από το Νομό με τις καλύτερες εμπειρίες.

Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις παρεμβαίνουν για να σταματήσει η μόλυνση των ποταμών, η αλόγιστη χρήση των φυτοφαρμάκων, η ανεξέλεγκτη οικοπεδοποίηση και το μπάζωμα των υγρότοπων. 

Οι κυνηγοί παράγουν έργο και συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος που ζούμε, στην ποιότητα των τοπίων που μας περιβάλλουν και της πανίδας που κατοικεί μέσα σε αυτά.

 Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σερραικού Κυνηγετικού Συλλόγου κ. Κωνσταντίνο Σιαπαρδάνη: «Από τις 20 Αυγούστου οπότε και ξεκίνησε η κυνηγητική περίοδο είχαμε αρκετούς συναδέλφους απ όλη την Ελλάδα που ήρθαν να κυνηγήσουν, οι περισσότεροι ήταν από περιοχές όπως η Αθήνα, Θεσσαλονίκη και τα νησιά, ενώ είχαμε κυνηγούς και από την Κύπρο. Τα θηράματα ποικίλουν από τα τοπικά προς διάθεση όπως το αγριογούρουνο, την πέρδικα έως τα αποδημητικά όπως η τσίχλα, το ορτύκι και το τριγώνι».

Βέβαια αν και ο κάθε κυνηγός διαλέγει την περιοχή με γνώμονα το θήραμά του ωστόσο περιοχές όπως το Γόνιμο, το Μενοίκιο και το Παγγαίο αποτελούν δημοφιλείς θέσεις για τους θηρευτές.

Ωστόσο κάθε χρόνο δεν λείπουν και τα φαινόμενα λαθροθηρίας και χρήσης απαγορευμένων προιόντων που αμαυρώνουν τον χώρο. «Προσπαθούμε ως Σύλλογοι με τη βοήθεια των Αρχών να περιορίσουμε τέτοια φαινόμενα. Δυστυχώς κάθε χρόνο υπάρχουν προϊόντα μέσω του εμπορίου τα οποία χρησιμοποιούνται να αναπαράγουν τις φωνές των ζώων ώστε να τα προσελκύουν. Φέτος παρατηρήσαμε την χρήση τέτοιων συσκευών στη Ζίχνη».

Βέβαια επιπλέον αρρυθμίες στον χώρο του κυνηγιού προκαλούν και οι προστριβές των Συλλόγων με τους Οικολόγους.   

SERRESPARATIRITIS.GR 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου