Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Ρευστό τοπίο δείχνουν οι νέες δημοσκοπήσεις


Ρευστό τοπίο δείχνουν οι νέες δημοσκοπήσεις
Ιδιαίτερα ρευστό πολιτικό τοπίο καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις που θα αρχίσουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αν και το νέο σκηνικό θα αρχίσει να διαμορφώνεται από τον Φεβρουάριο, όταν θα αρχίσουν να εφαρμόζονται τα νέα μέτρα, αλλά και θα ξεκαθαρίζει κάπως το ευρωπαϊκό παζλ.


Ο νέος κύκλος των δημοσκοπήσεων, τελευταίος στο έτος, ξεκινά τις αμέσως επόμενες ημέρες, καθώς στις 12 Δεκεμβρίου θα δημοσιοποιηθούν οι τάσεις της MRB, ενώ θα υπάρξει και η συνδρομητική έρευνα της Metron Analysis και πλήθος άλλων μετρήσεων.



Εκείνο που δεν φαίνεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να αμφισβητείται είναι η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην πρόθεση ψήφου, όσο κυρίως στην παράσταση νίκης, όπως και η πτώση του ΠΑΣΟΚ, την ίδια στιγμή που στις περισσότερες δημοσκοπήσεις η ΔΗΜΑΡ δείχνει να αντέχει. Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ εμφανίζουν από σταθερότητα έως αυξητικές τάσεις, την ίδια στιγμή που ο Α. Σαμαράς προηγείται του Αλ. Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει η άποψη των πολιτών για τον χρόνο ανοχής της κυβέρνησης, την κυβερνητική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, τη συμμετοχή της χώρας στο ευρώ κ.ο.κ..



Οι δημοσκοπήσεις, όπως συμβαίνει κάθε φορά, αναμένεται να επηρεάσουν και το εσωτερικό των κομμάτων, που ήδη εμφανίζουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία σοβαρά προβλήματα συνοχής.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου