Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Η διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων βρήκε δικαστικό εμπόδιο


Η διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων βρήκε δικαστικό εμπόδιο
Όλα δείχνουν ότι εμπόδιο στη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων βρίσκονται οι δικαστικές αποφάσεις.
Μετά το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης το οποίο εξέδωσε διαταγή  για 14 δημοτικούς υπαλλήλους, το Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης εξέδωσε προσωρινή διαταγή προκειμένου να μην μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 17 εργαζόμενοι του δήμου Κοζάνης. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι είχαν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας την εξαίρεσή τους από την εφαρμογή του σχετικού καθεστώτος.
Το μονομελές πρωτοδικείο Κοζάνης εκδίκασε το πρωί της Δευτέρας την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο συνήγορος των εργαζομένων, κάνοντας δεκτή την αίτηση. Συγχρόνως εξέδωσε διαταγή για την επιστροφή των εργαζομένων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, έως την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων και την έκδοση οριστικής απόφασης από το δικαστήριο.

Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στο μονομελές πρωτοδικείο Κοζάνης ορίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 27 Φεβρουαρίου 2013 και η οριστική απόφαση αναμένεται να βγει σε περίπου ένα μήνα. Που σημαίνει ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2013 το ελάχιστο οι 17 εργαζόμενοι του δήμου Κοζάνης που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα θα βρίσκονται κανονικά στην εργασία τους και βεβαίως θα πληρώνονται κανονικά.

madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου