Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τα Σκόπια


Εκατέρωθεν βολές εξαπολύουν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το θέμα που προέκυψε αναφορικά με δήλωση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννας Γαϊτάνης για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Η κ. Γαϊτάνη είχε αναφερθεί στην ονομασία των Σκοπίων σε συνέντευξή της στην εφημερίδα της γείτονος χώρας. Η Χρυσή Αυγή είχε σπεύσει να ζητήσει να απελαθεί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στα Σκόπια και να μην ξαναπατήσει το πόδι της στην Ελλάδα.

Η δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη
Ως «ανιστόρητες τοποθετήσεις» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό χαρακτήρισε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης προσθέτοντας τα ακόλουθα:

«Σε συνέντευξή της, πριν τρεις εβδομάδες, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Ιωάννα Γαϊτάνη, κατηγορεί την Ελλάδα για αδιέξοδο με τα Σκόπια, καταλογίζοντας στη χώρα μας “οικονομικό επεκτατισμό”, εξαιτίας “καπιταλιστικών συμφερόντων”.
Δεδομένης και της συμμετοχής της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ σε διαδήλωση υπέρ του σκοπιανού “αλυτρωτισμού”, αλλά και σειράς ανάλογων δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, καλούμε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει, επιτέλους, τη θέση του.
Υιοθετεί αυτές τις ανιστόρητες και επικίνδυνες τοποθετήσεις;
Τα εθνικά θέματα απαιτούν υπευθυνότητα».


Η απάντηση του Πάνου Σκουρλέτη του ΣΥΡΙΖΑ: 
«Είναι τυχαίο ότι αυτοί που δείχνουν ενθουσιασμένοι από τη δήλωση του κ. Κεφαλογιάννη είναι η Χρυσή Αυγή;»

Η παραπάνω δήλωση του κ. Κεφαλλογιάννη έφερε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος μέσω ανακοίνωσης απάντησε τα ακόλουθα:

«Ο άσφαιρος αντιπερισπασμός της Ν.Δ. που αποσκοπεί στη δημιουργία ψεύτικων εντυπώσεων, δεν πείθει κανέναν. Άλλωστε, δεν μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. Ο κ. Σαμαράς είναι εκείνο το πολιτικό πρόσωπο που έχει βαριές ευθύνες για την περιπέτεια γύρω από την ονομασία της FYROM.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι σαφής από την πρώτη μέρα που προέκυψε το ζήτημα. Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Αλήθεια η θέση του κ. Σαμαρά ποια είναι σήμερα;

Κι ένα δεύτερο ερώτημα. Είναι τυχαίο ότι αυτοί που δείχνουν ενθουσιασμένοι από τη δήλωση του κ. Κεφαλογιάννη είναι η Χρυσή Αυγή;».

taneasou.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου