Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Γραφειοκρατία και φορολογία μπλοκάρουν τις επενδύσεις


Γραφειοκρατία και φορολογία μπλοκάρουν τις επενδύσεις
Με ιδιαίτερη προσοχή αλλά και επιφυλακτικότητα άκουσαν οι εκπρόσωποι των δεκατριών μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος πολλές φορές τόνισε ότι υπάρχει σαφής βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στη χώρα μας και πως η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει τη μάχη της ενίσχυσης της ρευστότητας.

Οι εκπρόσωποι που βρέθηκαν στο Μαξίμου εμφανίστηκαν διστακτικοί, για δύο λόγους ιδιαίτερα: τη γραφειοκρατία, η οποία είναι ανασταλτικός παράγοντας για την επιχειρηματική ανάπτυξη, και την υψηλή φορολογία των επιχειρήσεων. Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι πολλά θα αλλάξουν προς το καλύτερο για το επιχειρείν στη χώρα μας και οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τα τέλη Ιανουαρίου του 2013.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των πολυεθνικών έγινε παρουσία και των Γιάννη Στουρνάρα, Κωστή Χατζηδάκη και Νότη Μηταράκη. Ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Μιλώντας στους επιχειρηματίες τόνισε πως υπάρχει σαφής βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στη χώρα μας και αυτό, όπως είπε, φαίνεται από όλα τα δημοσιονομικά μεγέθη. Υπογράμμισε μάλιστα ότι η ιστορία της εξόδου της χώρας από το ευρώ έχει τελειώσει και πως η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει τη μάχη για την ενίσχυση της ρευστότητας.

Η κυβέρνηση θέλει να αλλάξει το τοπίο στη χώρα με το νέο επενδυτικό νομοσχέδιο, τόνισε ο κ. Σαμαράς, ενώ σημείωσε ότι προχωρούν και οι παρεμβάσεις για την ομαλή λειτουργία της αγοράς. Τέλος, επισήμανε πως οι αποκρατικοποιήσεις θα προχωρήσουν με ταχύτητα, ενώ ζήτησε από τους επιχειρηματίες να εντείνουν την παρουσία τους στην Ελλάδα προτείνοντάς τους την παραγωγή και νέων προϊόντων στη χώρα μας.

Ικανοποιημένος από τη συνάντηση εμφανίστηκε ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε πως η κυβέρνηση επιδιώκει τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στη χώρα. Πολύ εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο οποίος δήλωσε πως υπάρχει ήδη μεταστροφή του επενδυτικού κλίματος και ενδιαφέροντος στην Ελλάδα. «Στις αρχές του 2013 ευελπιστούμε να δούμε τις πρώτες επενδυτικές κινήσεις. Στοχεύουμε στην καταπολέμηση της ανεργίας και στην αύξηση των θέσεων εργασίας» δήλωσε προσθέτοντας ότι οι εταιρείες ζητούν σταθερότερο φορολογικό καθεστώς, κάτι που θα γίνει και με τον νέο επενδυτικό νόμο.

espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου