Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

«Σταματήστε τις κινητοποιήσεις και θα πληρωθείτε»


Σε τέσσερις δόσεις θα γίνει η αποπληρωμή των οφειλών προς τους φαρμακοποιούς, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας. 

Όπως υπογραμμίζεται, για να δοθεί το «πράσινο φως» της εκταμίευσης στους λογαριασμούς των φαρμακοποιών, θα πρέπει οι εκπρόσωποι του κλάδου να δώσουν τέλος στις κινητοποιήσεις τους.


Ειδικότερα και έπειτα από σύσκεψη του υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Μάριου Σαλμά, με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων, έγινε εκτίμηση των εσόδων και εισπράξεων του νέου Ταμείου από τις εισφορές και τον κρατικό προϋπολογισμό έως το τέλος του έτους.

Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι χρονοδιάγραμμα πληρωμών στον κλάδο των φαρμακοποιών.

Έτσι, στις 12 Σεπτεμβρίου εξοφλείται ο μήνας Ιούνιος του 2012. Στις 12 Οκτωβρίου ξεκινά η σταδιακή εξόφληση του Ιουλίου και του Αυγούστου, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 12 Νοεμβρίου. Στις 12 Δεκεμβρίου εξοφλείται ο μήνας Σεπτέμβριος του 2012. Στα τέλη Οκτωβρίου και από τη δόση για την εξόφληση των υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τρίτους έως 31/12/2011 θα καταβληθούν οι αντίστοιχες οφειλές προς τους φαρμακοποιούς.

Ως προϋπόθεση για τα παραπάνω, το υπουργείο ζητεί την άμεση άρση της αναστολής χορήγησης φαρμακευτικών προϊόντων με πίστωση στους ασφαλισμένους.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου