Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Κουβέλης: Δεν θα πρέπει να μας θεωρούν δεδομένους


Κουβέλης: Δεν θα πρέπει να μας θεωρούν δεδομένους

Απάντηση σε πολλαπλούς αποδέκτες έδωσε χθες ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς με τη φράση του «Κανείς δεν πρέπει να μας θεωρήσει δεδομένους στην κυβέρνηση». 

Ο Φώτης Κουβέλης αφενός, ήθελε με αυτό τον τρόπο να διαμηνύσει στο εσωτερικό του κόμματος ότι δεν αποτελεί έρμαιο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των αποφάσεών του, όπως τον κατηγορούν κάποιοι. 



Και τούτο γιατί ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να απολέσει την εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση. Από την άλλη πλευρά, ήθελε να ξεκαθαρίσει προς τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ότι η στήριξη στον συνασπισμό που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των τριών κομμάτων δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται και ως αδυναμία από πλευράς ΔΗΜΑΡ. 

«Κανείς δεν πρέπει να παρεξηγήσει, να παρερμηνεύσει και να αποπειραθεί να εκμεταλλευτεί τη στάση ευθύνης που επιδεικνύουμε», πρόσθεσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή που παραχώρησε χθες στην εφημερίδα «Real News».

Σημείωσε πως επιδίωξη της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια ώστε να μη θιγούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι με το νέο επώδυνο πακέτο οικονομικών μέτρων. 

Ερωτηθείς αναφορικά με το ενδεχόμενο να υπάρξουν «αντάρτες» βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που θα αρνηθούν να υπερψηφίσουν το νέο αυτό πακέτο μέτρων, ο κ. Κουβέλης απάντησε εν μέρει μεσοβέζικα, χωρίς να ξεκαθαρίζει απόλυτα το τι θα πράξει.

Οπως είπε, «ανάμεσα στην επιβολή κομματικής πειθαρχίας και στις προσωπικές πολιτικές που αγνοούν συλλογικές αποφάσεις, υπάρχει πάντα ο δρόμος της λογικής και της συνεννόησης».


espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου