Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ «Αν ήμασταν κυβέρνηση δεν θα πληρώναμε το ομόλογο»


«Αν ήμασταν κυβέρνηση δεν θα πληρώναμε το ομόλογο»
Το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη ο Αλ. Τσίπρας
Προς ένα νέο «επικαιροποιημένο» πρόγραμμα οδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Η ηγεσία του κόμματος αναμένεται να παρουσιάσει το εναλλακτικό σχέδιο για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, αλλά και να επιμείνει στην τροχιά σύγκρουσης με το Μνημόνιο.

Σε αλλεπάλληλες συσκέψεις των οικονομικών στελεχών αλλά και στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τεθεί επί τάπητος όλα τα νέα δεδομένα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας θα διατυπώσει στη Θεσσαλονίκη εκ νέου τη σταθερή θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την ακύρωση των μνημονίων και θα καταθέσει ένα νέο «πακέτο» θέσεων. Οπως λένε στην Κουμουνδούρου, οι προτάσεις που θα παρουσιαστούν στους παραγωγικούς φορείς, θα είναι απολύτως κοστολογημένες.
Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «UNFOLLOW», στο ερώτημα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ «τα μάσησε προεκλογικά» απαντά ότι «είμαστε μια δύναμη που δεν προσπαθεί απλώς να βάλει μπουρλότο, αλλά θα κάτσουμε και στο τραπέζι». Επαναλαμβάνει τη θέση για αναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης και ακύρωσης του Μνημονίου, ενώ τονίζει πως αν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πλήρωνε το ομόλογο της ΕΚΤ που έληξε στις 20 Αυγούστου.
«Στην πραγματικότητα μας δίνουν δάνεια για να πληρώσουμε τα χρέη. Δεν θα παίρναμε τα δάνεια, δεν θα πληρώναμε τα χρέη. Κάποια στιγμή στον εκβιασμό πρέπει να πεις ''τα βλέπω''», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται η άποψη ότι πρέπει να τεθεί θέμα εκλογών στη ΔΕΘ, αλλά δεν θεωρείται πιθανόν να υιοθετηθεί από τον κ. Τσίπρα.
Π. Τσούτσιας

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου