Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Οικουμενικό κατηγορώ για τα «τάγματα εφόδου»


Προκλητικά και επικίνδυνα για τη δημοκρατία χαρακτήρισε τα επεισόδια σε Ραφήνα και Μεσολόγγι ο ΣΥΡΙΖΑ
«Να αφήσει τα μεγάλα λόγια και να επιβάλει την τάξη», καλεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, το ΠΑΣΟΚ
Σφοδρή ήταν η αντίδραση των κομμάτων για τις επιθέσεις βουλευτών και μελών της «Χρυσής Αυγής» σε αλλοδαπούς μικροπωλητές. «Πράξεις παρανόμων» χαρακτηρίζει τις ενέργειες της Χρυσής Αυγής το ΠΑΣΟΚ, που με ανακοίνωσή του για τα όσα συνέβησαν στη Ραφήνα καλεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδια, «να αφήσει τα μεγάλα λόγια και να επιβάλει την τάξη».

«Η παρανομία δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με παρανομία και βία. Η Αστυνομία και τα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας έχουν την ευθύνη να πατάξουν το παραεμπόριο.
Καμία ανοχή στους ακροδεξιούς καιροσκόπους και λαϊκιστές», αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.
Τέλος η κ. Γεννηματά τονίζει ότι «όποιος πολίτης υπερασπίζεται τέτοιες τακτικές θα πρέπει να γνωρίζει ότι απλά περιμένει να έρθει και η σειρά του, να γίνει και αυτός θύμα της τρομοκρατίας των ''ταγμάτων εφόδου'' της Χρυσής Αυγής».
Προκλητικά και επικίνδυνα για τη δημοκρατία χαρακτήρισε τα επεισόδια ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι είναι επιβεβλημένη η άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι επιχειρείται να εμπεδωθεί κλίμα τρομοκρατίας, ενώ απέδωσε ευθύνες και στην κυβέρνηση και στην Αστυνομία, καθώς, όπως επεσήμανε, πέρα από τις λεκτικές κορώνες του κ. Δένδια, δεν προβαίνει σε καμία ενέργεια για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Το Γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς επεσήμανε ότι «ο νόμος του κράτους πρέπει να κινηθεί αμέσως εναντίον τους», ενώ χαρακτήρισε «τάγματα εφόδου» τα μέλη της Χρυσής Αυγής που μαζί με τους βουλευτές «επιχειρούν να υποκαταστήσουν τον νόμο», ενώ επιτίθενται στην κοινωνία και στη Δημοκρατία.
Από την πλευρά του το ΚΚΕ κάλεσε τον λαό να μην ανεχθεί την τραμπούκικη και δημαγωγική δράση της Χρυσής Αυγής, ενώ, σε ό,τι αφορά τη στάση της κυβέρνησης, επεσήμανε ότι φέρει ευθύνη και πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν την κυβέρνηση να θέσει τέλος στη μοιραία αδυναμία της να ελέγξει τόσο το παραεμπόριο (όπου και αν διαπράττεται αυτό) όσο και την άσκηση παρακρατικής δικαιοσύνης. Η άνοδος της ακροδεξιάς στη χώρα μας -τονίζει- είναι πλέον ορατή για όλους μας και κανείς δεν ξέρει ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος μετά τους μετανάστες.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου