Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Παραίτηση Ν. Δένδια ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ


Να πάρουν θέση όλα τα κόμματα και η κοινωνία για το θέμα ...
Την παραίτηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δηλώσεις του υπουργού για τα τελευταία τρομοκρατικά χτυπήματα και τις αιχμές που άφησε για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ κατά το παρελθόν. «Πυρά» από την αξιωματική αντιπολίτευση και για τις επικρίσεις του υπουργού σε βάρος δικαστών.

Η αναφορά του κ. Δένδια  περί «μετάβασης του ΣΥΡΙΖΑ στη νομιμότητα» - σε μαγνητοσκοπημένες δηλώσεις του στο Mega για τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις- πυροδότησε την έντονη αντίδραση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτση, ο οποίος σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε από εκπομπή του καναλιού στην οποία ήταν προσκεκλημένος χθες βράδυ.
YOUTUBE
Αποχώρηση Ν. Βούτση από την εκπομπή «Ανατροπή»
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο βουλευτής Δ. Στρατούλης σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση, καταλόγισε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης «ακροδεξιά εμφυλιοπολεμική ρητορεία» κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
Για απροσχημάτιστη επίθεση του κ. Δένδια κατά δικαστικών που υποσκάπτει τη διάκριση των εξουσιών και τη λειτουργία του πολιτεύματος, έκανε λόγο από την πλευρά της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχολιάζοντας τις επικριτικές δηλώσεις του κ. Δένδια κατά μερίδας δικαστικών με αφορμή την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι δύο κατηγορούμενοι για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς».
«Οι δικαστές λειτουργούν με βάση το Σύνταγμα, το νόμο και τη συνείδησή τους. Αλίμονο για τη Δημοκρατία αν η Δικαιοσύνη λειτουργεί κατά τις επιθυμίες, τις υποδείξεις και τις ορέξεις κάθε κυβέρνησης», παρατήρησε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για  να συμπληρώσει στον ίδιο τόνο: «Όταν κυβερνητικά στελέχη επιτίθενται απροσχημάτιστα εναντίον δικαστικών λειτουργών, υποσκάπτουν τη διάκριση των εξουσιών και τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος».
Χρυσή Αυγή: Παίζει θέατρο ο υπουργός
«Δυστυχώς φτάσαμε στο έσχατο σημείο η Δικαιοσύνη να αφήνει ελεύθερους ανθρώπους που εμπλέκονται σε υποθέσεις τρομοκρατίας», σχολίασε η Χρυσή Αυγή για τις επικρίσεις Δένδια κατά δικαστικών. Παράλληλα, όμως, κατηγόρησε τον υπουργό ότι παίζει θέατρο, καθώς όπως σημειώνει, η κυβέρνηση είναι που έχει επιλέξει - με πολιτικά κριτήρια - τους ανώτατους δικαστικούς και την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου. «Ας τους πάψουν αν δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους», καταλήγει στη σχετική ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου