Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Πρόταση νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ


«Σφυρίζοντας» σχεδόν αδιάφορα για την προανακριτική επιτροπή και τις τελευταίες δηλώσεις Λοβέρδου περί ΔΝΤ το ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει παρεμβάσεις για θέματα που αφορούν την κοινωνία.


Μάλιστα θα επαναφέρει άμεσα και πιθανότατα στην επόμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την πρόταση νόμου που έχει παρουσιάσει για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Σε μία προσπάθεια να χτίσει ένα πιο φιλολαϊκό προφίλ και να αποτινάξει την εικόνα ενός κόμματος που ακολουθεί νεοφιλελεύθερες πολιτικές η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σχεδόν για όλα τα θέματα που απασχολούν πολίτες και «ιδιαίτερες» κατηγορίες εργαζομένων.

Ως εκ τούτου διατηρεί ανοιχτό το θέμα της πρότασης του κόμματος για τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πρόταση που με την μορφή τροπολογίας συνόδευσε την νομοθετική ρύθμιση για τις ευπαθείς ομάδες.

Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ στην πρόταση νόμου για άνεργους ανασφάλιστους και άτομα με αναπηρίες (η οποία δεν συζητήθηκε καν στη Βουλή) συμπεριέλαβε τροπολογία για τους οδηγούς του ΟΑΣΑ ζητώντας να εξαιρεθούν από το ενιαίο μισθολόγιο λόγω των δυσκολιών του επαγγέλματος τους. Παράγοντες της Ιπποκράτους αναφέρουν ότι η τροπολογία μπορεί να επεκταθεί και σε όλους τους μη διοικητικούς υπαλλήλους των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Το θέμα τέθηκε κατά την χθεσινή συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Κωστή Χατζηδάκη, ενώ δεν αποκλείεται εντός της ημέρας το ΠΑΣΟΚ να επανέλθει με ανακοίνωσή του ζητώντας από τον υπουργό Ανάπτυξης να εξετάσει σοβαρά τρόπους επίλυσης του προβλήματος.

Ομοίως, το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να βρεθεί με συναίνεση λύση στο ζήτημα που έχει ανακύψει με τους εμπόρους αναφορικά με την λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές, ενώ ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος φέρεται να έβαλε πάγο στον υπουργό Ανάπτυξης διότι συστηματικά αγνοεί τις προτάσεις των κομμάτων που μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) και προχωρεί σε αιφνιδιαστικές πρωτοβουλίες.

Όλα αυτά γίνονται σε μία προσπάθεια να αλλάξει την ατζέντα η οποία το τελευταίο δίμηνο είχε μπλοκάρει στις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση με την λίστα Λαγκάρντ.

Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι η όποια συζήτηση για την λίστα, ακόμη κι αν θεωρητικά δεν τού προκαλεί πολιτικό κόστος, βλάπτει. Γι' αυτό και το τελευταίο τριήμερο σταμάτησε να ασχολείται με τον ΣΥΡΙΖΑ στρέφοντας το ενδιαφέρον του σε θέματα που απασχολούν την κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος βλέπει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και αύριο τον Ανδρέα Λυκουρέντζο. 
newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου