Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Θα κάνει την έκπληξη ο Γιάννης Μπουτάρης;

Σε πλήρη εξέλιξη φαίνεται πως βρίσκεται η μάχη χαρακωμάτων η οποία έχει εδώ και καιρό ξεκινήσει στο εσωτερικό της δημοτικής ομάδας
του Γιάννη Μπουτάρη «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη». Εν όψει των αναμενόμενων ανακοινώσεων των αποφάσεων του δημάρχου για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τελικά τις αντιδημαρχίες, το ψυχροπολεμικό κλίμα εντείνεται μεταξύ των φυλών της παράταξης.

Σύμφωνα με τον Αγγελιοφόρο της Κυριακής, το δίλημμα τέθηκε ξεκάθαρα στο δήμαρχο από την πλευρά των ιδρυτικών μελών της «Πρωτοβουλίας» Ανδρέα Κουράκη, αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού, και Παναγιώτη Αβραμόπουλου, προέδρου του δημοτικού συμβουλίου: «Είτε αποπέμπεις από την ηγετική ομάδα τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Χασδάι Καπόν είτε φεύγουμε εμείς και οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι της ομάδας, οι οποίοι έχουν ήδη τοποθετηθεί ανοιχτά κατά των επιλογών του κ. Καπόν, με τις οποίες εξέθεσε την παράταξη».
Το... κερασάκι στην τούρτα ήρθε με την κατάθεση του αντιδημάρχου Οικονομικών στη δίκη της υπεξαίρεσης, η οποία θεωρήθηκε ευνοϊκή για τον πρώην δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. «Ολα είναι εντάξει», μονολογεί, από την πλευρά του, με τη χαρακτηριστική του ηρεμία, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Χασδάι Καπόν, που ουδέποτε τα δύο αυτά χρόνια σε πηγαδάκια ή σχετικές ερωτήσεις σχολίασε το παραμικρό για την περίφημη διαμάχη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ίδιος ο Γιάννης Μπουτάρης έχει επανειλημμένα πει ότι η παράταξή του είναι μια πολυσυλλεκτική ομάδα και ο καθένας δικαιούται -και πρέπει- να έχει τις δικές του, διαφορετικές απόψεις. Οταν όμως αυτή η διαφορετικότητα των απόψεων -και ενίοτε των πρακτικών- τείνει να τινάξει στον αέρα την ίδια την παράταξη, τότε κάποιος πρέπει να πάρει αποφάσεις, δίνοντας «γραμμή». Ή μήπως όχι; Με τα σημερινά δεδομένα, πάντως, φαίνεται ότι η ζυγαριά κλείνει υπέρ του Χασδάι Καπόν, αφού ο δήμαρχος δείχνει να θέλει να τον διατηρήσει.
Το μήνυμα Αβραμόπουλου
Πάντως, ο ίδιος ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, εξέφρασε την ενόχλησή του για το συγκεκριμένα δημοσίευμα. Δείτε ΕΔΩ πώς το σχολίασε στην προσωπική του σελίδα στο facebook.
thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου