Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

"Ποιοι πολιτικοί έχουν βγάλει λεφτά στο εξωτερικό;"


"Ποιοι πολιτικοί έχουν βγάλει λεφτά στο εξωτερικό;"
Μέτωπο κατά της συγκάλυψης ανοίγουν βουλευτές της συγκυβέρνησης της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Με κοινή ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα , βουλευτές των τριών κομμάτων, του ζητούν να δημοσιοποιήσει τα ονόματα όλων όσοι έχουν βγάλει λεφτά στο εξωτερικό.

Ποιους εννοούν;

Πολιτικούς, γενικούς γραμματείς υπουργείων, προέδρους και διοικητές οργανισμών, δημάρχους και νομάρχες που έστειλαν τα χρήματα τους εκτός Ελλάδος! Με εξαίρεση όσους έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό για λόγους υγείας ή για λόγους εκπαίδευσης των παιδιών τους.

Στην ερώτηση που έχει τίτλο «Ελεγχος σε εμβάσματα Ελλήνων πολιτών που ασκούσαν το χρονικό διάστημα 2010-2012 εκτελεστική εξουσία, αλλά και σε πρόσωπα που διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα τα τελευταία 10 έτη» αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «επιβάλλεται να πειστούν όλοι οι Ελληνες ότι όσοι χειρίστηκαν στο παρελθόν το δημόσιο χρήμα το έκαναν με όρους διαφάνειας, διαχειριστικής αποτελεσματικότητας και αίσθηση πατριωτικής συνείδησης. Είναι αυτονόητο ότι όσοι δεν ακολούθησαν το παραπάνω τρίπτυχο είναι ακατάλληλοι για δημόσια αξιώματα και ελεγκτέοι από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας».
Οι βουλευτές Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Χρήστος Δήμας, Πύρρος Δήμας, Αννα Καραμανλή, Κώστας Τασούλας, Γιάννης Μιχελάκης, Γιώργος Κοντογιάννης, Σοφία Βούλτεψη και  Βασίλης Οικονόμου που υπογράφουν μεταξύ άλλων την ερώτηση ζητούν μάλιστα  την παραδειγματική και αυστηρή τιμωρία των «παρανομήσαντων».

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου