Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΣΟΚ: Επίκαιρες και σημαντικές οι πρωτοβουλίες μας

Τον κίνδυνο που «αποτελεί η Χρυσή Αυγή για τη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό μας» επισημαίνει για μια ακόμη φορά το ΠΑΣΟΚ, το οποίο επανέρχεται και στις θεσμικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει, ύστερα από τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών με τους γερμανούς νεοναζί στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

«Η φωτογραφία καταδεικνύει όχι μόνο την αδιαμφισβήτητη σχέση της Χρυσής Αυγής με νεοναζιστικά γερμανικά κόμματα αλλά και τον κίνδυνο που αποτελεί η Χρυσή Αυγή για τη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, αναφερόμενος στο ντοκουμέντο που δείχνει τον πρόεδρο της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο να ποζάρει με τον Ματίας Φίσερ εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου.

Ο Ματίας Φίσερ «είναι προεξέχον μέλος της οργάνωσης Freies Netz Süd (FNS), συνιδρυτής της Fränkischen Aktionsfront (FAF) που έχει τεθεί εκτός νόμου λόγω της φιλοναζιστικής δράσης της το 2004, ιδρυτής της κίνησης Αρια Ελπίδα», προσθέτει ο Γ. Μανιάτης.

Ανέφερε πόσο σημαντικές και επίκαιρες καθίστανται οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το κόμμα του από τις αρχές Δεκεμβρίου, επικαλούμενος και τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Ευ. Βενιζέλου με την οποία ανακοίνωσε θεσμικές πρωτοβουλίες για την απομόνωση του νεοναζισμού, και ζήτησε τη συνεργασία των κομμάτων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Καλούμε τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να συντονίσουμε τις δραστηριότητές μας έτσι ώστε να μην συνυπάρχουμε, να μη συνλειτουργούμε, να μην παίρνουμε κοινές πρωτοβουλίες με τη Χρυσή Αυγή στα θέματα που αφορούν το νομοθετικό έργο και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Δεν συγχωρείται άγνοια της ιστορίας και δεν συγχωρείται άγνοια της κοινωνικής δυναμικής» καταλήγει ο Γ. Μανιάτης.

tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου