Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Δυο προσφορές κατατέθηκαν για τον ΟΠΑΠ


20130417-204115.jpg
Δύο ήταν τελικά οι προσφορές που κατατέθηκαν σήμερα στους συμβούλους αποκρατικοποίησης, στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση του 33% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΠΑΠ Α.Ε.
Οι φάκελοι της Emma Delta Ltd και του fund Third Point και οι οικονομικές τους προσφορές παραλήφθησαν σήμερα θα σφραγιστούν και τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί η
αξιολόγησή τους ώστε στην αρχή της επόμενης εβδομάδας να γίνει γνωστό το όνομα του πλειοδότη.
Το fund Emma Delta Ltd διαχειρίζεται η εταιρία Emma Delta Management Ltd με κύριους μετόχους τους Jiri Smejc (66,7%) και Γιώργο Μελισσανίδη (33,3%). Στο σχήμα, αναφέρουν πληροφορίες, θα συμμετάσχει και η ιταλική Lottomatica που αποτελεί ένα από τους τρεις μεγαλύτερους ομίλους στην διεθνή αγορά τυχερών παιχνιδιών και έχει επιλεγεί από τον ΟΠΑΠ ως συνεργάτης για την επέκταση του Οργανισμού στο διαδίκτυο. Επίσης στο σχήμα φέρεται ότι θα συμμετέχει ο όμιλος Κοπελούζου.
Το Third Point αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά κεφάλαια των ΗΠΑ, με υπό διαχείριση πάγια ύψους 10,1 δισ. δολαρίων στο τέλος του 2012.Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν οτι το fund “εμφανίστηκε” μονο του, αλλά θεωρείται απίθανο να μην υπάρχει και κάποια άλλη εταιρεία στο σχήμα που ενδεχομένως θα εμφανιστεί αργότερα. Κάποιοι κάνουν λόγο για την Ιντραλότ, που επισήμως δε φαίνεται να συμμετέχει στο διαγωνισμό.
Πριν λίγο ανακοινώθηκαν και επίσημα τα δύο ονόματα των υποψηφίων για την εξαγορά του 33% του ΟΠΑΠ.
Η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ:
Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ανακοινώνει ότι οι παρακάτω υποψήφιοι υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση ποσοστού 33% της ανώνυμης εταιρείας «Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου Α.Ε. (ΟΠΑΠ Α.Ε.)»:
α) Emma Delta
β) Third Point

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα αποφασίσει στην επόμενη συνεδρίασή του για την εγκυρότητα των προσφορών, σε συνέχεια εισήγησης των χρηματοοικονομικών και νομικών του συμβούλων. Στην ίδια συνεδρίαση, το ΔΣ θα αποσφραγίσει τις οικονομικές προσφορές των έγκυρων υποψηφίων και θα κατακυρώσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας.
Moneypost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου