Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΕΛΕΝΑ ΡΑΠΤΗ- Δελτίο Τύπου



Η Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, είναι μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, μέλος του Δικτύου Κοινοβουλευτικών για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών και συντονίστρια της εκστρατείας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα.
Με την ιδιότητά της αυτή συναντήθηκε το Σάββατο 13 Απριλίου 2013, στις 8 το βράδυ, με
τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο τον οποίο ενημέρωσε για την εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση. Η κα. Ράπτη συνεχάρη τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ  για τις πρωτοβουλίες ενημέρωσης της εκπαιδευτικής κοινότητας και ολόκληρης της κοινωνίας σε θέματα που αφορούν την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων ή αντικοινωνικών συμπεριφορών, που διαπράττονται μέσω του διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.
Στη συνέχεια η κα. Ράπτη ζήτησε από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ να συμμετέχει και η ίδια ως συντονίστρια της ευρωπαϊκής εκστρατείας ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ του Συμβουλίου της Ευρώπης ενημερώνοντας παράλληλα για το θέμα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, τόσο στις εβδομαδιαίες διαδικτυακές συνδέσεις με τις σχολικές κοινότητες, όσο και στην προγραμματισμένη περιοδεία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από τα μέσα Μαΐου μέχρι τα μέσα Ιουλίου 2013, σε πόλεις της χώρας με σκοπό την πραγματοποίηση ενημερωτικών συνεδρίων για το παραπάνω θέμα.
Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της κας Ράπτη προκειμένου να προωθηθεί ο σημαντικός αυτός κοινωνικός στόχος.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου