Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Δεν τους βγαίνει με τους πλειστηριασμούς

Δεν τους βγαίνει με τους πλειστηριασμούςΠρέπει να το καταλάβουν Στουρνάρας, Σκορδάς, Σαμαράς ότι η προσπάθειά τους για άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μόνο σε φιάσκο μπορεί να καταλήξει.
 Κατ αρχήν το ΠΑΣΟΚ, ο κυβερνητικός εταίρος της ΝΔ μίλησε. Πρόταση του κόμματος παραμένει η διατήρηση της απαγόρευσης για ένα κόμη ακόμη χρόνο. Και δεν είναι διαπραγματεύσιμη δεδομένου ότι έχει εκφρασθεί επισήμως

από τα χείλη του ίδιου του Ευάγγελου Βενιζέλου σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα. Επομένως το νομοσχέδιο αν πάει στη βουλή προς ψήφιση δεν περνάει έτσι κι αλλιώς.
 
Ούτε όμως και οι βουλευτές της ΝΔ δείχνουν διατεθειμένοι να ψηφίσουν ένα μέτρο που έρχεται σε προφανή αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα των Ελλήνων πολιτών. Βύρων Πολύδωρας, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Φεβρωνία Πατριανάκου, Μιχάλης Ταμήλος, Γιώργος Κοντογιάννης, Κατερίνα Παπακώστα και Κώστας Κατσαφάδος συντάσσονται πλήρως με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ζητώντας παράλληλα να εντοπιστούν οι έχοντες μεγάλη περιουσία που εκμεταλλεύονται την προστασία, χωρίς να αρθεί το σημερινό καθεστώς. Στις φωνές αυτές πρέπει προφανώς να προσμετρηθούν και οι Σοφία Βούλτεψη και Νικήτας Κακλαμάνης που έχουν ταχθεί κατηγορηματικά κατά της πρωτοβουλίας του υπουργείου οικονομικών και του κ. Στουρνάρα προσωπικά.
 
Εν όψει όλων αυτών των αντιδράσεων τόσο το Μαξίμου όσο και η Τρόικα που συνεχίζει να πιέζει προς την κατεύθυνση της άρσης των πλειστηριασμών 
politikoi.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου