Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Παρέμβαση Σαμαρά για τους πλειστηριασμούς


Ολοκληρώθηκε η διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού με τους 11 υπουργούς, με αντικείμενο τα προαπαιτούμενα ενόψει του ελέγχου της τρόικας τον Σεπτέμβριο. Στη σύσκεψη δεν παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.


Κατά πληροφορίες ο πρωθυπουργός έδειχνε ικανοποιημένος κατά τη διάρκεια της συζήτησης και είπε στους υπουργούς: «Ξέρω ότι ακόμη είναι καλοκαίρι, αλλά έχουμε πολλή δουλειά, πρέπει να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει ώστε να αρχίσουμε να κεφαλαιοποιούμε τις θετικές δράσεις του κυβερνητικού μας έργου».
Οσον αφορά το θέμα των πλειστηριασμών, ο πρωθυπουργός το πήρε πάνω του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα που θέλει να το δει προσωπικά και σε βάθος και δεν μπορεί να συζητηθεί επί του παρόντος.

Βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «συζητήσαμε τις εκκρεμότητες όλων των υπουργείων ως προς τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει».
Αναφορικά με το υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης, είπε ότι τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν και ότι δεν αλλάζει τίποτα στον σχεδιασμό. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα είμαστε έτοιμοι σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει το συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός συντόνισε τη δράση όλων των υπουργείων και ότι «θα είμαστε όλοι όπως πρέπει». Κάθε υπουργός, πρόσθεσε, παρουσίασε τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο υπουργείο του, τις δράσεις που έχει κάνει καθώς και το χρονοδιάγραμμα εκπλήρωσής τους.


lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου