Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ν Ε ΠΑΣΟΚ Καστοριάς : Για το πετρέλαιο θέρμανσης





Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Καστοριάς αντιλαμβανόμενη το φλέγον ζήτημα της εποχής σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης και το θέμα που συζητείται ευρέως για το επίδομα θέρμανσης, πήρε την πρωτοβουλία και ζήτησε από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, να θέσει το θέμα στην ολομέλειά του Κοινοβουλίου. Επίσης εστάλη επιστολή με τις θέσεις της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Καστοριάς προς την κοινοβουλευτική ομάδα, την οποία παραθέτουμε παρακάτω και ζητούμε άμεσες ενέργειες:




ΠΡΟΣ: Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ
Υπόψη Γραμματέα Κ.Ο: κ. Ρήγα Παναγιώτη
Υπόψη εκπροσώπου τύπου: κ. Κωνσταντινοπουλου Οδυσσέα.

    Απευθυνόμαστε στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ως Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Καστοριάς για ένα σοβαρό ζήτημα που απασχολεί την Ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τις ορεινές περιοχές όπως η δική μας, που είναι το πετρέλαιο θέρμανσης.
Οι κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς είναι γνωστό ότι το χειμώνα χρησιμοποιούν για την θέρμανση τους πετρέλαιο η ξύλο.
Η χρήση άλλων μορφών θέρμανσης δεν υπάρχει όπως σε άλλες περιοχές της Ελλάδας με το φυσικό αέριο και την τηλεθέρμανση.
Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες διαθέτουν μεγάλο μέρος του μηνιαίου εισοδήματος τους που φτάνει και το 50%, για την θέρμανση των οικογενειών τους.
    Με τις σκέψεις αυτές απευθυνόμαστε στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ζητώντας την άμεση ενεργοποίηση σας προς την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών για την ελάφρυνση των πολιτών από αυτό το βάρος ειδικά των ορεινών περιοχών μας.
    Προτείνουμε μια σειρά ελαφρύνσεων που δεν επιβαρύνουν  τα δημοσιονομικά μας και σε σχέση με το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, αφού στην περσινή χρονιά δεν απορροφήθηκε από τους πολίτες το ποσό του προϋπολογισμού για το επίδομα θέρμανσης.
1)           Διεύρυνση των εισοδηματικών κριτήριων για την παροχή του επιδόματος σε όσο το δυνατόν υψηλότερο επίπεδο.
2)           Αύξηση του επιδόματος θέρμανσης ώστε η τελική τιμή αγοράς να είναι μικρότερη από την περσινή.
3)           Άμεση απόδοση του επιδόματος θέρμανσης με την αίτηση για χορήγηση της ποσότητας του πετρελαίου.
4)           Άμεσα θα πρέπει η περιοχή της Καστοριάς να ενταχθεί σε σχέδιο σύνδεσης με τον αγωγό ΤΑΡ, που θα περάσει από την περιοχή μας για την χρήση φυσικού αεριού. 





                        Για τη Νομαρχιακή Επιτροπή
                             ΠΑ.ΣΟ.Κ. Καστοριάς
                   
                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                          ΒΑΡΣΑΜΗΣ ΚΟΣΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου