Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Πορεία και καθιστική διαμαρτυρία από γονείς και μαθητές της Θέρμης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης

http://www.thestival.gr/media/k2/items/cache/6131c0000c3342cec04e51a3f34a76e2_XL.jpgΣτα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης στην Τάκη Οικονομίδη βρίσκονται αυτή την ώρα εκατοντάδες γονείς και μαθητές της Θέρμης, οι οποίοι διαμαρτύρονται προκειμένου να δοθεί άμεση λύση στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών και την ομαλή λειτουργία των σχολείων. Εκεί, πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία, ενώ
προηγήθηκε πορεία μέσω της οδού Πλούτωνος.
Σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος συμμετείχαν οι διευθυντές των σχολείων, εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων & κηδεμόνων και στελέχη του δήμου αποφασίστηκε οι κινητοποιήσεις να ξεκινήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Κεντ. Μακεδονίας σήμερα, Παρασκευή 20/9 στις 09:30, με αίτημα να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Στο δήμο Θέρμης με τους 17 οικισμούς διασκορπισμένους σε έκταση 385.321 στρεμμάτων υπάρχουν περίπου 2.500 μαθητές που για να έχουν πρόσβαση στο σχολείο τους χρειάζονται μεταφορικό μέσον. Το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στις ιδιαίτερα τραγικές συνθήκες που βιώνει η κοινωνία σήμερα, θέτει σε κίνδυνο την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων και τη πρόσβαση όλων των μαθητών στην εκπαίδευση που η πολιτεία οφείλει να εξασφαλίσει.
Οι κινητοποιήσεις έχουν ως βασικό αίτημα προς τα αρμόδια Υπουργεία και την Περιφέρεια, που είναι ο υπεύθυνος φορέας μεταφοράς των μαθητών, την άμεση εξασφάλιση της δωρεάν μεταφοράς.
Δήμος και σχολική κοινότητα θα αγωνιστούν για τη πλήρη επίλυση του προβλήματος χωρίς να επιβαρυνθούν επιπλέον γονείς και παιδιά. «Δεν θα απεμπολήσουμε το δικαίωμα της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία και εν τέλει της δωρεάν εκπαίδευσης. Το κόστος της μεταφορά δεν πρέπει να επιβαρύνει την ελληνική οικογένεια, ούτε, φυσικά, να μένουμε αμέτοχοι στα θέματα των προβλημάτων της παιδείας. Ο Δήμος θα είναι μπροστά στη νέα αυτή αγωνιστική κινητοποίηση και στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τους γονείς και τα παιδιά» δηλώνει ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος καλώντας όλους τους φορείς της εκπαίδευσης, τους κοινωνικούς εταίρους και τα ΜΜΕ να συμπαρασταθούν και να στηρίξουν τον αγώνα».

thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου