Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Διαψεύδουν και από την ΕΚΤ δημοσίευμα της Zeit για ελληνικό αίτημα αλλοίωσης στοιχείων

asmussen34234
 
Αναληθές χαρακτηρίζει εκπρόσωπος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, σύμφωνα με ανάρτηση αμερικανικών δικτύων στο twitter, δημοσιεύμα της Die Zeit κατά το οποίο, στην πρόσφατη επίσκεψη του Γεργκ Ασμουσεν στην Αθήνα, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τον γερμανό αξιωματούχο να αναθεωρήσει επί το ευνοϊκότερον ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία.

 
Ο ισχυρισμός της γερμανικής εφημερίδας περιλαμβάνεται σε τρισέλιδο αφιέρωμά της για την επίσκεψη του στελέχους της ΕΚΤ και τις επαφές του στην Αθήνα, τον περασμένο Αύγουστο.

Η δε επίμαχη παράγραφος του άρθρου αναφέρει:
«Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αθήνα ο Άσμουσεν συνάντησε και τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης. Συζήτησαν για το ελληνικό δημοσιονομικό κενό. Μετά τη συνομιλία τους ο Άσμουσεν σχεδόν έπεσε από την καρέκλα του. Ήταν ζαλισμένος. Ο αντιπρόεδρος τον είχε ρωτήσει, εάν θα μπορούσαν να αλλάξουν τους αριθμούς, ώστε το κενό να μοιάζει μικρότερο ή ακόμη και να εξαφανιστεί. Αναδιοργάνωση στοιχείων. Για τον Άσμουσεν αυτές οι λέξεις είναι χαρακτηριστικές της «παλιάς Ελλάδας». Και για ένα ξεπερασμένο και ανεπαρκές σύστημα δεν δείχνει καμία κατανόηση».

Σε ανάρτησή του στο Twitter, το δίκτυο CNBC αναφέρει: «εκπρόσωπος του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, δήλωσε στο CNBC ότι το δημοσίευμα σχετικά με το αίτημά του προς τον Άσμουσεν για αναδιοργάνωση στοιχείων είναι αναληθές».

lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου