Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

«Καθυστερήσαμε με την ΧΑ, αλλά δίνουμε τη μάχη της Δημοκρατίας» λέει ο Ευ.Βενιζέλος

Ριζοσπαστική εφαρμογή των θεσμών στο όνομα της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου χαρακτηρίζει ο Ευ.Βενιζέλος τους χειρισμούς στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, ο αντιπρόεδρος αναγνωρίζει ότι υπήρξε καθυστέρηση στην ενεργοποίηση των θεσμών, αλλά δεν καταλογίζει συγκεκριμένες ευθύνες.


Σημειώνει ότι προτεραιότητα έχουν η σταθερότητα στη χώρα και η υλοποίηση του σχεδίου για την έξοδο στο Μνημόνιο.

Ο ίδιος απορρίπτει τη θεωρία των δύο άκρων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θεωρώ ότι η βία δεν μπορεί να διαχωριστεί σε επιμέρους άκρα. Δεν τεμαχίζεται. Όπως έχει προσφυώς λεχθεί, η βία δεν είναι δύο άκρα, είναι ένα άκρο.»

Εκτιμά ακόμα ότι το ετερόκλητο αμάγαλμα του λεγόμενου αντιμνημονιακού μετώπου λειτούργησε εξ' αντικειμένου ως θερμοκήπιο μέσα στο οποίο η ΧΑ τελικά άρχισε να αποκτά ανοχή, αποδοχή σε ένα τμήμα της κοινωνίας.

Τέλος, αναφερόμενος στις εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς, δηλώνει ότι ο ίδιος οφείλει να παίξει το ρόλο του εγγυητή και του παρακινητή των διαδικασιών.

Αφήνει όμως αιχμές για τη στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς, λέγοντας:

«Εμείς έχουμε καλέσει τη ΔΗΜΑΡ κατ΄επανάληψη. Νομίζω ότι πια είμαστε ενοχλητικοί. Αλλά ειλικρινά μένω έκπληκτος όταν ακούω ότι για κάποιους προϋπόθεση συμμετοχής στην Κεντροαριστερά είναι η καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής, την οποία στήριξαν, επάνω στην οποία επιχειρηματολόγησαν και εν πάσει περιπτώσει δεν έχω καταλάβει ποια είναι η εναλλακτική πολιτική και ποιος την εκφράζει στην Ευρώπη.»
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου