Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

OI ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ...


Προτάσεις για την αντιμετώπιση του νεοναζισμού και της ρατσιστικής και ξενοφοβικής βίας στα σχολεία κατέθεσε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ η οποία συναντήθηκε 
με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, και τον υφυπουργό Συμεών Κεδίκογλου.
Η αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον γραμματέα της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, ζήτησε να ληφθούν οι εξής πρωτοβουλίες:


-Οι εκδηλώσεις της επετείου της 28ης Οκτωβρίου να λάβουν σαφή αντιναζιστικό και αντιφασιστικό χαρακτήρα,
-Να λαμβάνονται πρωτοβουλίες για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών όσον αφορά τις συνέπειες της ανόδου του ναζισμού και την υποστήριξη των καθηγητών για την αντιμετώπιση νεοναζιστικών ενδοσχολικών κρουσμάτων
-Να συγκροτηθεί ομάδα εργασίας από επιστήμονες και ειδικούς που θα διαμορφώσει το κατάλληλο εκπαιδευτικό διδακτικό υλικό, ώστε να ενσωματωθούν στο νέο τυπικό σχολικό πρόγραμμα ενισχυτικά μαθήματα Ιστορίας όσον αφορά το Ολοκαύτωμα, τον ναζισμό και τον φασισμό καθώς και μαθήματα που αφορούν το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας,
- Να στηριχθούν και να επεκταθούν οι δράσεις του Παρατηρητηρίου για την πρόληψη της σχολικής βίας.
Ο κ.  Αρβανιτόπουλος συμφώνησε να ξεκινήσει άμεσα μια συνεργασία, με τη σύσταση άτυπης ομάδας εργασίας από ειδικούς και συνεργάτες, για την περαιτέρω επεξεργασία των προτάσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου στα σχολεία και στους αθλητικές χώρους και για την περαιτέρω ενίσχυση των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι υπάρχει ανάγκη για ιδεολογική αντιπαράθεση με το φαινόμενο του νεοναζισμού, καθώς το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.
Το φαινόμενο του νεοναζισμού μπορεί να εισέλθει και σε άλλους χώρους, όπως τα σωματεία φιλάθλων, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, είπε, προσθέτοντας ότι οι ιδέες αυτές πρέπει να ενοχοποιηθούν στο συνολικό υποσυνείδητο του ελληνικού λαού.
Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ με τον Χ. Σταϊκούρα
Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε σήμερα επίσης με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών  Χρήστο Σταϊκούρα.
Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκε στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2013, η οποία καταλήγει σε μικρό πρωτογενές πλεόνασμα και έγινε γενικότερη συζήτηση για την πορεία των μακροοικονομικών μεγεθών. Επίσης, παρουσιάστηκαν από το υπουργείο τα βασικά μεγέθη του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2014, το οποίο και θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου