Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

"SOS" από την Κομισιόν για την ανεργία

Στην ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα στην Ε.Ε για την καταπολέμηση του τεράστιου προβλήματος της ανεργίας και των κοινωνικών ανισοτήτων αναφέρεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας, στο πλαίσιο μιας εν εξελίξει διαδικασίας για τη βελτίωση της αρχιτεκτονικής της διακυβέρνησης στην Ε.Ε, την περαιτέρω εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.
Για τις χώρες που πλήττονται από την κρίση η Επιτροπή ζητεί να

χρησιμοποιούν το 20% των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (το βασικό χρηματοδοτικό μέσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υποστήριξη της απασχόλησης στα κράτη μέλη) για την καταπολέμηση της ανεργίας. Παράλληλα η Κομισιόν ζητεί να γίνουν περισσότερα βήματα ώστε να αρθούν όποια μικρά εμπόδια υφίστανται ακόμα στην αναζήτηση εργασίας σε άλλα κράτη-μέλη. «Την ώρα που ένας στους τέσσερις πολίτες στην ευρωζώνη είναι άνεργος και υπάρχουν τεράστιες διαφορές στα ποσοστά ανεργία των νέων, όπως 62,9% στην Ελλάδα και μόλις 7,7% στη Γερμανία η Επιτροπή καλεί τα κράτη-μέλη να άρουν τα όποια εμπόδια ώστε να μπορούν οι Ευρωπαίοι πολίτες να αναζητούν εργασία σε οποιαδήποτε άλλο κράτος- μέλος» αναφέρει η έκθεση της Κομισιόν.

Οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρόκειται να απασχολήσουν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει 24-25 Οκτωβρίου


politikoi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου