Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Βενιζέλος: όχι σε νέα μέτρα και πλειστηριασμούς

Κανένα νέο δημοσιονομικό μέτρο δεν θα ληφθεί διαμηνύουν μετά τη σημερινή συνάντηση τους οι δυο πολιτικοί αρχηγοί, καθώς από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίζοεται απόλυτα αποφασισμένος προς αυτήν την κατεύθυνση.«Η προετοιμασία πάει καλά. Το πλαίσιο είναι σαφέστατο, όχι δημοσιονομικά μέτρα ,οχι περικοπές μισθών και συντάξεων, πολύ καθαρά. Συζητήσαμε και θέλουμε να προωθήσουμε διαθρωτικές αλλαγές. Είναι πολύ καθαρό το μήνυμα σε σχέση με θέματα κοινωνικής
ευαισθησίας, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το ζήτημα των πλειστηριασμών, δηλαδή αυτό που έχουμε πει η πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού θα προστατεύεται. Αυτό θα γίνει πράξη και θα νομοθετηθεί σαφέστατα» διεμήνυσε ο κ. Βενιζέλος.
Ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο παραμένει το πρωτογενές πλεόνασμα, καθώς αυτό θα είναι τελικά μεγαλύτερο από το ποσό που εγγράφεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, ενώ έμφαση δίνεται από το ΠΑΣΟΚ ως προς την υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών.
Επόμενος στόχος για την κυβέρνηση είναι η αύξηση της εισπραξιμότητας των οφειλών από τα ασφαλιστικά ταμεία, την ώρα που κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων εμφανίζεται ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όσο και ο πρωθυπουργός.
Δεν λείπουν, λοιπόν και οι «κόκκινες γραμμές», που συνοψίζονται ως εξής:
-Όχι νέα δημοσιονομικά μέτρα με περικοπή μισθών και συντάξεων
-Ρύθμιση για τον Ενιαίο φόρο ακινήτων αποδεκτή από τις Κ.Ο των δύο κομμάτων
-προστασία πρώτης κατοικίας του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού
-Όχι ομαδικές απολύσεις
καθώς «ζητήματα επίσης που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις δεν θα θιγούν» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος έθεσε κατά τη συνάντησης του με τον πρωθυπουργό το θέμα των πλειστηριασμων, με αποτέλεσμα την προώθηση από την κυβέρνηση νομοθετικής ρύθμισης μέχρι 31 Δεκεμβρίου, η οποία και θα προστατεύει απόλυτα την πρώτη κατοικία.
Οι δυό πολιτικοί αρχηγοί ανανέωσαν το ραντεβου τους την επόμενη εβδομάδα, καθώς αναμένεται να συζητήσουν την ανάγκη μείωσης των τομών, ζητήματα ενέργειας, αλλά και τη φοροδιαφυγή.

thepaper

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου